Rovaniemen kaupunki haluaa remontoida kaupungintalon itse – hinta lähes 20 miljoonaa euroa

Kaupunki haluaa tehdä peruskorjauksen itse, koska kaupungintalo on osa valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä.

peruskorjaus
Rovaniemen kaupungintalo.
Rovaniemen kaupungintalon peruskorjaus on alkamassa.Rovaniemen kaupunki

RovaniemiRovaniemen kaupungintalo aiotaan korjata kaupungin omana työnä. Kaupunki haluaa tehdä peruskorjauksen itse, koska kaupungintalo on osa valtakunnallisesti arvokasta kulttuuriympäristöä Lappia-talon ja kirjastotalon kanssa.

Kaupunki peruskorjasi itse Lappia-talon. Urakka valmistui kolme vuotta sitten.

Alvar Aallon toimiston suunnittelemassa rakennuksessa on sisäilmaongelmia, minkä takia se on lähes kokonaan tyhjennetty ihmisistä.

Peruskorjauksen arvioidaan maksavan noin 19,7 miljoonaa euroa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa peruskorjaukseen varattavat investointimäärärahat osana ensi vuoden talousarviota ja vuosien 2021–2022 taloussuunnitelmaa.

Työt aloitetaan ensi keväänä perusmuurin ja salaojien korjaamisella. Peruskorjaus tehdään kolmessa vaiheessa. Tarkoitus on muun muassa korjata kosteusvauriot ja uusia ikkunat ja ilmanvaihto- sekä lämmitysjärjestelmä.

Konservointia ja alkuperäisen sisustuksen säilyttämistä

Remontti aiotaan tehdä rakennuksen suojeluarvot huomioiden. Yleisölle avoimet tilat kunnostetaan pääosin konservoimalla ja alkuperäinen sisustus säilyttäen.

Kaupunginhallitus on aiemmin linjannut, että kaupungintalosta tulee niin sanottu konsernitalo, eli siellä olisi jatkossa myös kaupungin omien yhtiöiden väkeä töissä. Tämän vuoksi toimistotilojen käyttöä tehostetaan, jotta työpisteitä mahtuisi yli sata nykyistä enemmän, yhteensä 350–380.

Myös kaupungintalon pihalla tehdään töitä muun muassa parantamalla hulevesien ohjausta ja lisäämällä pysäköintipaikkoja.

Rovaniemen kaupungintalon peruskorjauksen kolmannen ja viimeisen vaiheen pitäisi valmistua vuoden 2022 loppuun mennessä.

Hankkeeseen aiotaan palkata projektipäällikkö sekä perustaa ohjausryhmä, jossa on talon käyttäjien edustajia.

Rovaniemen kaupunginhallitus päättää kaupungintalon peruskorjauksen hankesuunnitelmasta ensi maanantaina.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).