1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Terveyskuntayhtymä

Hamina äänesti Kymsotesta eroamisesta – päätti jatkaa sote-kuntayhtymässä tiukin lukemin

Kymsoten palvelut ja säästötoimet ovat herättäneet tyytymättömyyttä Haminassa.

Terveyskuntayhtymä
Lääkäri ja potilas
Haminassa on ollut pettymystä esimerkiksi Kymsoten palveluiden saatavuuteen ja sote-kuntayhtymän viestintään.Derrick Frilund / Yle

Hamina jatkaa sosiaali- ja terveyskuntayhtymä Kymsoten jäsenenä.

Haminan kaupunginvaltuusto päätti asiasta tiistaina. Äänestyksen jälkeen sote-kuntayhtymässä päätettiin jatkaa, koska kaupunki halusi varmistaa, että lähipalvelut kuten kiirevastaanotot säilyvät Haminassa. Valtuutetut äänestivät Kymsotessa pysymisen puolesta äänin 26-17.

Kymsoten palvelut ja säästötoimet ovat herättäneet tyytymättömyyttä kaupungissa. Valtuutetut toivat eilisessä kokouksessa esiin pettymystä sote-kuntayhtymän palveluiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen, viestintään ja johdon toimintaan sekä henkilöstön työhyvinvointiin.

Kaupungin mukaan kritiikki Kymsotea kohtaan on perusteltua, mutta toisaalta kaupungin on järkevää olla mukana palvelujen päätöksenteossa. Näin voidaan ennakoida myös valtakunnallisen soten tullessa palvelujen säilyminen Haminassa.

Kaupungin mukaan syksyn aikana on käyty lukuisia keskusteluja ja neuvotteluja Kymsoten ja muiden omistajakuntien kanssa. Kaupungin mukaan moni asia on saatu korjattua niin, että ne tyydyttävät sekä Haminaa että Kymsotea.

Lue seuraavaksi