Vuosikymmenet elänyt toive käy toteen – oululaiset jääkiekkoseurat sopivat Suomen suurimmasta seurayhteisöstä juniorikiekkoilun hyväksi

Oululaisten jääkiekkoseurojen yhteistyössä on mukana yli 2500 pelaajaa.

jääkiekko
Kärppien logo.
14 ikävuoden jälkeen juniorikiekkoilijat pukevat päälleen Kärppä-paidan. Kuvituskuva.Yle / Samu Lehtonen

Oululaiset jääkiekkoseurat ovat sopineet Suomen suurimman seurayhteisön perustamisesta.

Ahmat ry, Kiekko-Laser juniorit ry, Kiekko-Oulu ry, Kiimingin Kiekkopojat ry, Limingan Kiekko ry, Muhoksen Jääklubi ry ja Oulun Kärpät 46 ry ovat solmineet viisivuotisen seurayhteistyösopimuksen, jossa on mukana yli 2500 pelaajaa.

Jokaisen seuran toiminta pysyy itsenäisenä ja seuraidentiteetin mukaisena ikäluokkaan 14 saakka, sen jälkeen kaikki joukkueet pelaavat Kärppä-paidoilla.

Seurayhteisön tavoitteena on tehdä kiinteää yhteistyötä Kärppä-Säätiön kanssa.

Sopimus rauhoittaa seurojen välisen kilpailutilanteen pelaajista, valmentajista ja jäävuoroista. Näin saadaan myös muodostettua kaksi SM–tason joukkuetta sekä C- että B- juniorivaiheissa.

Kiekko-Laser juniorit ry:stä Ilkka Ylilaurin mukaan joukkueita ruvetaan nyt muodostamaan yhdessä.

– Lähdetään aidosti tavoittelemaan kahta pääsarjapaikkaa B- ja C- junioreihin, mutta sen alapuolella liikutetaan sitä isoa massaa ja pystytään tarjoamaan sitä pelipaikkaa omantasoisessa joukkueessa lähellä kotipaikkaa.

Seurayhteistyötä on toivottu ja suunniteltu Oulun alueella joidenkin arvioiden mukaan jo vuosikymmeniä. Nyt se on viimein totta.

Kärpät 46 ry:n toiminnanjohtaja Mika Pieniniemi kertoo, että nyt seurajohdoilla oli yhteinen tahto.

– Tämä vaatii laajan yhteisen tahtotilan, että tällaiseen pisteeseen päästään. Uusi kiekkokausi alkaa 1.5.2020, joten kyllä meillä on työntäyteiset kuukaudet edessä, että kaikki on valmiina uuden kauden alkaessa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!