Kajaanissa esikoululaiset matkaavat uintireissulla liikenteen joukossa – "Vaaditaan reittisuunnitelma, turvaliivit ja kartoitetaan vaarat"

Uintireissut ovat isoja kokemuksia lasten ja koululaisten arjessa. Turvallinen uintireissu vaatii opettajilta valpautta.

Lapset ja nuoret
Lapsista kertovat liikennemerkki.
Kävelymatkoilla uimahalliin pyritään tekemään mahdollisimman vähän tien ylityksiä. Kuvituskuva.Ville Välimäki / Yle

Huuhkajanvaaran esikoulun opettaja Ulla Kokkonen on tottunut ohjaaja esikoululaisten matkalla kohti vesiliikuntakeskus Kaukavettä.

– Tulkaa reunaa, tänne reunaa, kaikki yli. Tässä kyllä pää pyörii ja lasketaan, onko lapsiryhmä tallessa, naurahtaa Kokkonen.

Samalla Kokkonen kehuu ryhmäänsä, koska esikoululaiset ovat hyviä liikkumaan muutaman sadan metrin matkan liikenteen joukossa kohti Kaukavettä.

Huhkajanvaarasta tulleilla lapsilla on apunaan neljä ohjaajaa. Reissua varten kaikki ovat miettineet reitin ja jakaneet lapset ryhmiin. Lapset vaativat myös jatkuvaa seurantaa.

– Välillä lapsia pitää ohjeistaa tiukemmin, kuinka liikenteen joukossa ollaan, Kokkonen paljastaa.

Kajaanin Kaukavedessä uimareita käy useasta kunnasta. Bussikyytiläisille matka ei ole iso vaiva, mutta läheltä kulkevat menevät ja tulevat jalan opettajien ja ohjaajien tarkan silmän alla liikenteen keskellä. Matkalla pyritään tekemään mahdollisimman vähän tien ylityksiä.

– Vaaditaan reittisuunnitelma, turvaliivit ja kartoitetaan vaarat, Kokkonen muistuttaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!