Yli 70 sotilasta kuoli iskussa sotilastukikohtaan Nigerissä

Nigerin viranomaisten mukaan tiistaina tapahtunut hyökkäys on kaikkien aikojen tuhoisin maan asevoimia kohdannut isku.

terrorismi
Niger Inates kartta.
Yle Uutisgrafiikka / Derrick Frilund

Länsiafrikkalaisessa Nigerissä 71 sotilasta on kuollut iskussa armeijan tukikohtaan Inatesissa lähellä Malin vastaista rajaa. Lisäksi 12 sotilasta on loukkaantunut ja useita on vielä kateissa, maan puolustusministeriö kertoi keskiviikkona lausunnossaan. Viranomaislähteiden mukaan ainakin 30 sotilasta olisi vielä kateissa.

Aiemmin viranomaiset kertoivat kuolonuhreja olevan yli 60.

Nigerin viranomaisten mukaan hyökkääjät tulittivat pientä tukikohtaa muun muassa kranaatinheittimillä. Isku tehtiin myöhään tiistaina. Viranomaisten mukaan hyökkäys on kaikkien aikojen tuhoisin maan asevoimia kohdannut isku.

On epäselvää, mikä ryhmä on iskun takana, mutta Nigerissä taistellaan sekä Isisiä tukevia jihadisteja että islamistista Boko Haram -liikettä vastaan. Molemmat järjestöt ovat aktiivisia myös muualla Länsi-Afrikassa, kuten Nigeriassa.

Tiistain isku tehtiin samalla alueella, missä Isis tappoi lähes 50 sotilasta kahdessa eri hyökkäyksessä toukokuussa ja heinäkuussa.

Nigerissä on taisteltu väkivaltaisia jihadistiryhmiä vastaan vuodesta 2015. Ranskalla on Länsi-Afrikassa 4 500 sotilasta, joiden tehtävänä on auttaa alueen maita kamppailussa jihadistiryhmiä vastaan. Viime kuussa 13 ranskalaissotilasta kuoli kahden helikopterin törmäyksessä Malissa.

Lue myös:

Terroristijärjestö Isis tappaa edelleen päivittäin Nigeriassa – Afrikan Isisin nopea nousu näyttää järjestön uuden suunnan

Lähteet: Reuters, AFP