Heinola ryhtyy seuraamaan Islannin esimerkkiä – kaikille lapsille harrastus koulupäivän jälkeen

Kaupunki pyrkii lisäämään lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvinvointia takaamalla koululaisille ainakin yhden harrastuksen.

harrastukset
Lapset pelaavat tunnelipalloa
Harrastusmahdollisuuksia pyritään lisäämään Heinolassa koulupäivien perään, jotta lapset voisivat iltaisin viettää enemmän aikaa vanhempiensa seurassa.Emma Pietarila/Yle

Heinola pyrkii tarjoamaan kaikille lapsille harrastusmahdollisuuden. Kaupungissa otetaan ensi vuonna käyttöön toimintamalli, jonka tavoitteeena on taata jokaiselle lapselle ja nuorelle vähintään yksi mieluisa harrastus.

Harrastamista lisätään koulupäivien jälkeen iltapäivissä, jotta lapset viettävät vähemmän aikaa yksin kotona ja kuljetuskustannukset pienenevät.

Iltaisin aikaa jää nykyistä enemmän perheiden yhdessäoloon. Idea on peräisin Islannista, jossa lasten sekä nuorten hyvinvointia ja päihteettömyyttä on onnistuttu lisäämään muun muassa harrastustoiminnan avulla.

Heinolassa taataan koululaisille myös vähintään yksi kulttuurikokemus lukukaudessa. Heinolan soveltama malli on saanut kunniamaininnan Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiön haastekilpailussa.