Valtakunnallinen palkinto kokkolalaisyrittäjälle – "Faisa Egge on tuonut vanhan kotimaansa valoisuutta hoiva-alalle"

Suomen Yrittäjät valitsi Eggen vuoden maahanmuuttajayrittäjäksi.

yrittäjyys
Faisa Egge vastaanotti yrittäjäpalkinnon
Elina Hakola / Yrittäjät

Suomen Yrittäjät on valinnut kokkolalaisen Faisa Eggen vuoden 2019 maahanmuuttajayrittäjäksi. Keniasta vuonna 2008 Suomeen saapuneen Eggen perustama kotihoitoyritys Amanihoiva Kotihoito Oy työllistää jo miltei kymmenen työntekijää.

Vuoden maahanmuuttajayrittäjä -kilpailussa korostettiin kannattavaa liiketoimintaa, kasvumahdollisuuksia, esimerkillisyyttä ja asennetta. Egge vakuutti tuomarit tarinallaan ja asenteellaan.

Palkinnonjakotilaisuudessa tuotiin esille myös Eggen menestyminen pienessä kaupungissa, jossa ei ole paljoa maahanmuuttajayrittäjiä.

– Faisa Egge on tuonut ihailtavalla tavalla vanhan kotimaansa kulttuurin valoisuutta ja positiivisuutta toimialalle, jossa tarvitaan yhä enemmän osaavaa ja motivoitunutta työvoimaa. Eggen jo lapsena oppima ahkeruus sekä ihmisistä välittäminen ja iloinen asenne edustavat juuri sellaista asennetta, jota haluamme tuoda esille tällä kilpailulla, kertoi palkinnon myöntäneen työeläkeyhtiö Elon toimitusjohtaja Satu Huber.

Kilpailuun tuli liki sata ehdotusta. Tunnustukseen kuului 3 000 euron rahapalkinto

Faisa Egge on Kokkolassa myös vihreiden varavaltuutettu.

Lue lisää:

Maahanmuuttajan starttivuosi ei ollut ruusuilla tanssimista

Yrittäjät: Vuoden Maahanmuuttajayrittäjä Faisa Egge on taistellut tiensä Suomessa asenteella ja kovalla työllä (siirryt toiseen palveluun)