Hyppää sisältöön

JVG kahmi eniten Emma-ehdokkuuksia – "Ollaan sporttijäbiä ja halutaan aina saada kauden päätteeksi mitalit kaulaan"

Rasismi-kohun keskelle joutunut Maustetytöt sai ehdokkuuden ainoastaan Kriitikoiden valinta -kategoriassa.

JVG kahmi eniten Emma-ehdokkuuksia
JVG kahmi eniten Emma-ehdokkuuksia

Musiikkialan Emma-palkintojen ehdokkuudet on julkistettu. Eniten ehdokkuuksia keräsi JVG, kaikkiaan kuusi.

Duo on ehdolla vuoden pop- ja vuoden yhtye -palkintojen saajaksi, Ikuinen vappu -kappale kilpailee vuoden biisin ja musiikkivideon palkinnoista ja Rata/Raitti on ehdolla vuoden albumiksi. JVG on mukana myös yleisöäänestyksessä, jossa valitaan vuoden artisti tai yhtye.

Mielenkiintoista on se, että popimpaan suuntaan musiikkiaan sorvannut rap-duo ei ole ehdolla Vuoden rap ja R&B -kategoriassa.

JVG on saanut uransa aikana yhdeksän Emma-palkintoa. Kaksikko sanoo, että palkinnot ovat heille tärkeitä, vaikka koko toiminta ei siihen perustukaan.

– On siistiä saada tunnustusta. Me ollaan spottijäbiä ja ollaan aina haluttu mitalli kaulaan kauden päätteeksi. Vähän leikkimielellä voidaan frendien kaa heittää, että kuka minkäkin kategorian vie.

Eniten Emma-pystejä on kerännyt uransa jo lopettanut Cheek, jolla palkintoja on 14. JVG:llä on siis mahdollisuus laittaa ennätys uusiksi.

– Pitää soittaa (Jare) Tiihoselle, että kop kop, me ollaan jo ovella. Vilkku on päällä, VilleGalle ja Jare nauravat.

Viiteen Emma-ehdokkuuteen ylsivät Chisu, Gettomasa, Ellinoora ja Lauri Tähkä.

– Olen tullut nähdyksi ja kuulluksi, joten se tuntuu hienolta tällaisella alalla, joka on epävakaa ja erikoinen, iloitsee viisi Emma-ehdokkuutta saanut Ellinoora. Kuva: Jari Kovalainen / Yle
– Kunhan saan hip hop -pystin niin se riittää. Kerrankin oikea hip hop voittaa sen kategorian, viisi Emma-ehdokkuutta napannut Gettomasa virnistää. Kuva: Jari Kovalainen / Yle

Maustetytöille vain yksi ehdokkuus

Emma-gaalan ehdokkuuksista nousi etukäteen kohu liittyen vuoden isoimpaan tulokkaaseen Maustetyttöihin. Rumba-lehti uutisoi (siirryt toiseen palveluun), että Anna ja Kaisa Karjalaisen muodostama duo jäisi ilman ehdokkuuksia, sillä yksi Emma-gaalan raadin jäsen vastusti heidän asettamistaan ehdolle Vuoden tulokas-kategoriassa yhden kappaleen rasistisen ilmauksen takia.

Lopullisella ehdokaslistalla Maustetytöt eivät ole ehdolla vuoden tulokkaaksi. Duo sai kuitenkin yhden Emma-ehdokkuuden. Heidän esikoisalbuminsa Kaikki tiet vievät Peltolaan kisaa Kriitikoiden valinta -palkinnosta.

Maustetytöt tulivat musiikkikentälle ryminällä. Kesällä yhtye esiintyi suurimmilla festivaaleilla, kuten Ruisrockissa. Kuva: Rosa Huuska / Yle

Tänä vuonna Emma-palkintoja jaetaan 23 eri katogoriassa. Emma-gaala järjestetään 8.2. Helsinki areenassa ja siellä esiintyvät muun muassa Olavi Uusivirta ja Anna Puu duona sekä ensi kesänä festivaalilavoille palaava Tehosekoitin.