1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. työsulut

Metsäteollisuudessa lakot vaihtuivat työsulkuun myös Etelä-Karjalassa – "Olisimme toivoneet ratkaisua jo ennen lakkoja"

Työsulussa olevat Metsä Fibren Lappeenrannan sahan työtekijät odottavat, että Metsäteollisuus ja Teollisuusliitto pääsisivät yhteisymmärrykseen.

Etelä-Karjalassa Metsä Fibren Lappeenrannan työntekijät odottavat työsulun loppumista. Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Metsäteollisuudessa lakot ovat vaihtuneet kuusipäiväiseen työsulkuun.

Etelä-Karjalassa työsulku on alkanut Stora Enson Honkalahden sahalla, UPM-Kymmenen Kaukaan sahalla ja Metsä Fibren Lappeenrannan sahalla.

Metsä Fibren Lappeenrannan sahan pääluottamusmies Timo Aaltonen kertoo, että asiakkaat jäävät nyt ilman tilaamiaan materiaaleja ja työntekijöiden palkanmaksu on pysähdyksissä.

– Olisimme toivoneet ratkaisua jo ennen lakkoja. Tietenkin meitä ihmetyttävät ne leikkaukset, joita meidän tietoomme on tullut, Aaltonen kertoo.

Samassa veneessä

Timo Aaltonen kertoo, ettei Metsä Fibren Lappeenrannan sahan työntekijöillä ole minkäänlaista konfliktia tai riitaa paikallisjohdon tai Helsingin johdon kanssa. Käytännön asioista on sovittu yhteisymmärryksessä tehtaanjohtajan kanssa.

– Joku on yrittänyt joskus provosoida tai hakea sellaista asetelmaa, että meillä työntekijöillä ja tehtaanjohdolla olisi jotakin kärhämää tai tällaista. Olemme tavallaan kaikki samassa veneessä, Aaltonen sanoo.

Aaltonen kertoo, että reilut 50 Metsä Fibren Lappeenrannan sahan työntekijää toivoo, että sopu syntyisi.

– Me emme pysty nyt sen suuremmin vaikuttamaan asioihin, Aaltonen toteaa.