Varkauden museoille 200 000 euron apuraha toiminnan uudistamiseen

Suomen kulttuurirahaston Museovisio-apuraha myönnettiin kymmenelle museolle eri puolilla Suomea.

museot
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Varkauden museot on saanut Suomen kulttuurirahaston Museovisio-apurahan toimintansa kehittämiseen. Varkautelaisten uusi museo -hanke sai yhteensä 200 000 euroa.

Hankkeen tavoitteena on tuottaa sisältösuunnittelun rinnalla uudenlaisia tapoja lähestyä ja käyttää kulttuuriperintöä. Lisäksi museo aikoo tarjota kaupunkilaisille vapaamuotoisen tilan oleskeluun.

Suomen kulttuurirahaston Museovisio-apuraha myönnettiin kymmenelle museolle eri puolilla Suomea, ja sillä pyritään uudistamaan museoiden toimintaa ja saavuttamaan uusia yleisöjä.

– Museoiden kävijämäärät ovat nousseet viime vuosina, mutta samaan aikaan museoiden toimintabudjetit ovat usein hyvin rajalliset. Museovisio-apurahalla haluttiin luoda mahdollisuus museoiden sisällölliseen uudistumiseen ja kävijäkokemuksen parantamiseen, SuomenKulttuurirahaston erityisasiantuntija Johanna Rouhonen sanoo.

Suomen kulttuurirahaston hallitus myönsi museoiden uudistyöhön yhteensä kolme miljoonaa euroa. Apuraha on käytettävissä vuosien 2020–2023 aikana.