Pallokenttävuoron tuntihinta voi jopa kolminkertaistua – Riihimäellä suunnitellaan hinnankorotuksia liikuntapaikkoihin

Korotuksista kysytään vielä lausuntoja urheiluseuroilta sekä Riihimäen vammais- ja vanhusneuvostoilta.

liikuntatilat
Ulkokuva peltivuoratusta jäähallista
Muun muassa jäähallin varausmaksuihin suunnitellaan korotuksia Riihimäellä.Miki Wallenius / Yle

Riihimäen liikuntapaikkojen maksuihin suunnitellaan korotuksia vuodelle 2020. Keskimäärin hinnat nousisivat noin 33 prosenttia, mutta paikoin esimerkiksi pallokentistä saattaa joutua maksamaan jopa lähes kolminkertaista hintaa nykyiseen verrattuna.

Korotukset koskisivat pääasiassa jäähallien, urheilukenttien, liikuntasalien ja uimahallin tuntiveloituksia. Myös liikuntaryhmien, erityisryhmien ja seniorien tilanvarausmaksuja ja kausikorttien hintoja korotettaisiin. Tähän asti esimerkiksi erityisryhmät ovat voineet varata tiloja käyttöön maksutta, mutta jatkossa käytöstä velotettaisiin normaalin taksan mukaan.

Riihimäen sivistys- ja hyvinvointilautakunta perustelee ehdotusta sillä, että Suomessa liikuntapalveluiden liikuntaryhmät ovat pääsääntöisesti kaikille maksullisia ja muutoksella tasapäistetään Riihimäen eri asiakasryhmiä.

Lautakunta käsitteli asiaa kokouksessaan 11. joulukuuta. Riihimäen elinvoimajohtaja Mika Herpiö kertoo, että lautakunta palautti asian valmisteltavaksi. Korotuksista halutaan kysyä vielä lausuntoja urheiluseuroilta sekä Riihimäen Vammais- ja Vanhusneuvostoilta.

Jos korotukset toteutuvat, ne tulevat voimaan 1. kesäkuuta 2020.