1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ministerit, ministeriöt ja valtioneuvosto

Mikko Koskinen nousee pääministerin valtiosihteeriksi

SDP:n puoluehallituksen tekemät avustajavalinnat on määrä vahvistaa vielä valtioneuvostossa.

Ministerit, ministeriöt ja valtioneuvosto
Mikko Koskinen
Mikko Koskinen työskenteli Marinin valtiosihteerinä myös liikenne- ja viestintäministeriössä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Tänään koolla ollut SDP:n puoluehallitus on päättänyt uusista, Sanna Marinin (sd.) hallitukseen nimitettävistä erityisavustajista ja valtiosihteereistä. Nimitykset on vielä määrä vahvistaa valtioneuvostossa.

Pääministerin valtiosihteeriksi nousee Mikko Koskinen. Koskinen työskenteli Marinin valtiosihteerinä myös liikenne- ja viestintäministeriössä. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa SDP:n poliittisen valmistelun päällikkönä sekä Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n koulutuspäällikkönä.

Pääministerin valtiosihteeri johtaa pääministerin lähimpänä apuna asioiden valmistelua valtioneuvostossa, edistää ja seuraa hallitusohjelman toteutumista sekä huolehtii yhteistyöstä ministeriöiden kanssa. Valtiosihteeri johtaa valtioneuvoston kanslian toimintaa ja toimii myös ministeriöiden kansliapäälliköiden kokousten puheenjohtajana.

Antti Rinteen kaudella tehtävässä työskenteli Raimo Luoma.

Henrik Haapajärvi ministeriryhmän sihteeriksi

SDP:n mukaan suurin osa puolueen ministereitä avustaneista erityisavustajista ja valtiosihteereistä jatkaa aiemmissa tehtävissään.

Osa avustajista seuraa ministereitä uusiin tehtäviin – esimerkiksi Timo Harakan valtiosihteeri Pilvi Torsti jatkaa työtään nyt liikenne- ja viestintäministeriössä. Vallan vaihtuminen Rinteeltä Marinille tarkoittaakin muutoksia lähinnä pääministerin kabinetissa.

Ministeriryhmän sihteeriksi eli niin kutsutuksi ykkösavustajaksi nousee Henrik Haapajärvi, joka myös seuraa Marinia liikenne- ja viestintäministeriöstä. Rinteen kabinetissa tehtävää hoitanut Matti Hirvola ei jatka SDP:n ministereiden avustajana.

Marinia avustavat jatkossa myös erityisavustajat Matti Niemi, Tuulia Pitkänen, Dimitri Qvintus, Pirita Ruokonen ja Lauri Voionmaa. Niemi siirtyy Marinin kabinettiin eurooppaministeri Tytti Tuppuraisen avustajan paikalta, Ruokonen puolestaan seuraa Marinia liikenne- ja viestintäministeriöstä. Muut avustajat jatkavat Rinteen kabinetista.

Talouspolitiikasta vastaavana erityisavustajana jatkaa Joonas Rahkola.

Lue seuraavaksi