Hovioikeus alensi yhden apteekkimurron tekijän tuomiota

Itä-Suomen hovioikeus on alentanut yhden Haukivuoren apteekkimurtoon osallistuneen miehen tuomiota.

Mikkeli
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Hovioikeus alensi toisen murtautujan ehdotonta vankeustuomiota vuoteen ja seitsemään kuukauteen. Käräjäoikeuden antama aikaisempi ehdoton vankeustuomio oli vuosi ja yksitoista kuukautta.

Miehen tuomiota lyhennettiin käräjäoikeuden tekemän laskuvirheen vuoksi. Käräjäoikeus oli laskenut varastettujen lääkkeiden määrän väärin.

Toisen murtautujan ja lääkkeiden kätkemiseen osallistuneen miehen käräjäoikeustuomiot pysyivät hovioikeudessa ennallaan.

Hovioikeus ei alentanut heidän tuomioitaan johtuen muista rikoksista: toinen murtautuja oli näpistänyt vuotta myöhemmin aurinkolasit Pieksämäen K-Citymarketista, ja kätkemiseen osallistunut mies oli vastustanut poliisia väkivaltaisesti kiinnioton yhteydessä ja puraissut poliisia kylkeen.

Kaksi miehistä murtautui Haukivuoren apteekkiin maaliskuussa 2016 rikkomalla ulko-oven ikkunan vasaralla. He veivät apteekista yli 2 200 annosta erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä ja reseptilääkkeitä. Kolmas mies ei ollut mukana apteekissa varkauden aikana, mutta kätki murron jälkeen osan varastetuista lääkkeistä.