Erittäin vaaralliseksi luokiteltu amfetamiini vaihtoi omistajaa Kouvolan keskustassa – kolmelle miehelle vankeusrangaistukset törkeistä huumausainerikoksista

Käräjäoikeus tuomitsi huumekauppaan liittyvässä vyyhdissä kolmelle miehelle vankeutta ja kolmelle ehdollista vankeutta. Kahden syytetyn osalta syytteet hylättiin.

Kotimaa
Kouvolan Torikatu
Torikatu sijaitsee Kouvolan keskustassa.Antro Valo / Yle

Kymenlaakson käräjäoikeus on tuominnut kolme miestä vankilaan törkeistä huumausainerikoksista.

Miesten katsottiin myyneen suuria määriä ja pitäneen myyntitarkoituksessa halussaan huumausaineita kuten amfetamiinia ja marihuanaa. Huumekauppaa he olivat tehneet Kouvolan keskustassa Torikadulla viime talven ja kevään aikana.

Miehille määrättiin vankeutta reilusta kahdesta vuodesta reiluun neljään vuotta.

Samassa käsittelyssä kolme muuta miestä saivat ehdollisen vankeusrangaistuksen niin ikään törkeistä huumausainerikoksista.

Sen sijaan kahden syytettynä olleen miehen osalta syytteet hylättiin. Syytteet luettiin Kymenlaakson käräjäoikeudessa marraskuussa.

Huumeet vaihtoivat omistajaa Torikadulla

Yksi miehistä sai vankeustuomion kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja kahdesta huumausainerikoksesta. Hänelle määrättiin kahden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistus.

Käräjäoikeus katsoi, että hän on pitänyt hallussaan suuria määriä huumeita, kuten marihuanaa ja erittäin vaaralliseksi luokiteltua amfetamiinia.

Käräjäoikeuden tiistaina antamasta tuomiosta käy ilmi, että mies oli riittävällä varmuudella luovuttanut lähes 100 gramman erän amfetamiinia kahdelle muulle miehelle Kouvolan Torikadulla sijaitsevassa liiketilassa. Amfetamiinin pitoisuus on ollut 26 painoprosenttia.

Lisäksi miehen katsottiin Torikadulla luovuttaneen kahdelle muulle miehelle henkilöauto, johon oli piilotettu noin 1,8 kiloa marihuanaa. Poliisi takavarikoi huumausainerän myöhemmin kyseisestä autosta Heinolassa.

Syyttäjä katsoi miehen tehneen rikoksen osana järjestäytyneet rikollisryhmän toimintaa. Todisteena käytetyllä videolla mies oli pukeutunut Hell's Angels MC:n liiviin. Käräjäoikeuden tuomion mukaan on kuitenkin jäänyt näyttämättä, että mies olisi tehnyt rikokset osana ryhmän toimintaa, eikä tätä huomioitu koventamisperusteena tuomiota määrättäessä.

Ilmastointihormiin piilotettu putkikassi

Myös kaksi muuta miestä tuomittiin suorittamaan vankeusrangaistusta Mikkelin vankilaan.

Toinen heistä sai vankeutta neljä vuotta ja kolmekymmentä päivää kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä rahanpesusta.

Hänen katsottiin pitäneen hallussaan erittäin vaarallista huumausainetta, joka hänen oli tarkoitus myydä. Miehen katsottiin säilyttäneen reilun 680 gramman erää amfetamiinia ja reilun 65 gramman erää metafemtamiinia.

Lisäksi mies tuomittiin reilun 1992 gramman marihuanaerän hallussapidosta myyntitarkoituksessa. Ne löytyivät miehen hallinnassa olleen varastohallin ilmastointihormiin piilotetusta putkikassista.

Toinen miehistä tuomittiin puolestaan kolmen vuoden ja neljän kuukauden vankeusrangaistukseen kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta, huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja rattijuopumuksesta.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen paitsi osallisuudesta Kouvolan keskustassa käytyyn huumekauppaan, myös hampun viljelystä asunnossaan. Asuntoon rakennetusta viljelytilasta löytyi 14 hamppukasvia, joista olisi ollut saatavilla yhteensä noin 350 grammaa marihuanaa.

Kolmelle muulle miehelle tuomitut ehdolliset vankeusrangaistukset olivat pituuksiltaan noin vuoden mittaisia.

Tiistaina annettu tuomio ei ole lainvoimainen.

Asiaa käsiteltiin käräjäoikeudessa kolmen päivän ajan marraskuun puolivälissä. Syytettyjä oli yhteensä yksitoista. Osa syytekohdista peruutettiin, ja ne käsitellään myöhemmin järjestettävässä istunnossa.