Raportti: työntekijät kokevat jäävänsä ilman johdon tukea finanssimaailman muutosten keskellä – johtajat eri linjoilla

Työntekijöiden luotto johtajiin muutoksen kärkenä on alhainen.

finanssiala
Laina-asiakas pankin neuvotteluhuoneessa.
Martti Kainulainen / Lehtikuva

Monet työntekijät kokevat jäävänsä ilman riittävää johdon tukea tai tietoa pankki- ja vakuutusalan myllerrysten keskellä.

Pohjoismaissa työskentelevien yritysten työntekijöiden mukaan liiketoimintajohtajat eivät tue työtä asiakkaiden, säädösten, kustannuspaineiden ja kilpailijoiden paineessa. Luotto johtajiin muutoksen kärkenä on alhainen. Asia selviää konsulttiyritys Accenturen raportista. (siirryt toiseen palveluun)

Raportista selviää myös, että pohjoismaiset yritykset ymmärtävät muutostarpeen, mutta vauhti on hidas. Siksi muutosten hyödyt jäävät monesti käyttämättä. Vastaavasti maailmanlaajuisesti johtajien nähdään kulkevan muutoksen eturintamassa.

Pohjoismaissa uskotaan myös, että yrityksissä on riittävästi osaajia oikeilla paikoilla tavoitteiden toteuttamiseksi.

Yritysten johtajat taas ovat sitä mieltä, että he ymmärtävät muutosten tarpeet ja toimivat siten linjassa yritysten tavoitteiden kanssa. Lisäksi johtajat ovat sitä mieltä, että muutos etenee suunnitellusti.

Raporttia varten kartoitettiin finanssialan työntekijöiden ja johdon muutosvalmiutta ja kykyjä siihen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Selvitykseen osallistui kuusi finanssialalla toimivaa yritystä ja niiden hieman alle 500 työntekijää. Tuloksia verrattiin maailmanlaajuisesti muun muassa 17 finanssialan yrityksen vastaaviin muutoskyvykkyysarvioihin.