Ukrainan poliisi on pidättänyt epäiltyjä vuoden 2016 journalistimurhasta

Sisäministeri kertoi asiasta Twitterissä. Toimittaja Pavel Šeremet murhattiin autopommilla Kiovan keskustassa.

Ulkomaat
Ihmisiä muistamassa Pavel Šeremetin murhaa vuosipäivänä 20. heinäkuuta 2019.
Kiovassa muistettiin heinäkuussa journalisti Pavel Šeremetia. Šeremet kuoli autoonsa asennetun pommin räjähdyksessä 20. heinäkuuta 2016. Pavlo Gonchar / AOP

Ukrainan poliisi on pidättänyt useita ihmisiä epäiltynä osallisuudesta journalisti Pavel Šeremetin murhaan, Ukrainan sisäministeri kertoo. Ministeri Arsen Avakov ilmoitti asiasta Twitter-tilillään.

Valko-Venäjältä kotoisin oleva Šeremet kuoli heinäkuussa 2016 matkallaan töihin Kiovan keskustassa, kun hänen autoonsa asennettu pommi räjähti.

– Tämä on todellisten ammattilaisten hyvin monimutkaisen ja sitkeän tutkinnan tulosta ja merkittävä askel tapauksen selvittämisessä! Avakov kiitti Twitter-tilillään.

Itä-Ukrainan sodan veteraani Andrii Antonenko kertoi Facebookissa, että häntä epäillään Šeremetin murhasta ja että poliisit tekivät kotietsinnän hänen kotonaan.

Antonenko tunnetaan myös muusikkona taiteilijanimellä Riffmaster ja hän on säveltänyt Ukrainan erikoisjoukkojen hymnin. Toinen julkisuudessa kerrottu epäilty on vapaaehtoisena Itä-Ukrainan rintamalla palvellut lääkäri.

Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön Etyjin journalismipalkinnon voittanut Pavel Šeremet kirjoitti kolumneja Ukrainska Pravda -lehdelle. Lehden perustaja, vallanpitäjien korruptiota selvittänyt Georgi Gongadze murhattiin 16 vuotta sitten.

Lähteet: AFP, Reuters