Peltosaaren nuorisotilan toiminta päättyy Riihimäellä

Peltsin clubina tunnettu nuorisotila suljetaan sisäilmaongelmien takia.

Nuorisotalo
Nuorisoa istuu ulkona
Peltosaaren nuoret jäävät Riihimäellä ilman omaa nuorisotilaa.Juha Korhonen / Yle

Peltosaaren koulun kiinteistössä toimiva nuorisotila suljetaan sisäilmaongelmien takia Riihimäellä. Peltosaaren koulu muutti huonon sisäilman takia jo elokuussa Kalevantaloon eli entiseen kauppaoppilaitokseen.

Riihimäen nuorisopalvelupäällikkö Marko Laitinen kertoo, että Peltsin clubille eli Peltosaaren nuorisotilalle ei ole tarjolla ainakaan heti uutta paikkaa Peltosaaresta.

– Etsintää on kyllä tehty, mutta kaupungin strategiana on tiivistää kiinteistöjensä käyttöä ja tämä voi merkitä sitä, että Peltosaareen ei enää tule omaa nuorisotilaa.

Nuorisotila on ollut peltosaarelaisten lasten ja nuorten kohtaamispaikkana kolmella eri vuosikymmenellä. Peltosaaren nuorisotila on avoinna viimeistä kertaa ensi viikon torstaina 19.12. kello 16–20.

Jatkossa kaupungin nuorisopalveluiden ainoa eri ikäisille nuorille toimintaa tarjoava nuorisotila sijaitsee nuorisokeskus Monarilla, joka on nuorisotilan lisäksi monitoimitalo kaiken ikäisille toimijoille ja ryhmille.

Lisäksi väliaikainen nuorisopalveluiden ja senioreiden Kulmakuntatoiminnan ylläpitämä Pop Up –nuorisotila on avoinna kaikille alle 29-vuotiaille kauppakeskus Atomissa muutaman tunnin viikossa.