Venäjän tv alkoi esittää ukrainalaista komediasarjaa – ohjelman lähettäminen katkesi Putinista kerrottuun vitsiin

Sarja katosi tv-kanava TNT:n ohjelmatiedoista Putin-vitsin sensuroimisesta nousseen kohun jälkeen.

Ukrainan presidenttinä nykyisin oikeasti työskentelevä Volodymyr Zelenskyi (vas.) esiintyi Kansan palvelijassa fiktiivisenä presidenttinä. Kuva: Sergey Marchenko Pushkin

Venäläinen televisiokanava on lopettanut ukrainalaisen komediasarjan esittämisen äkillisesti sen jälkeen, kun paljastui, että ohjelmasta oli sensuroitu presidentti Vladimir Putinia käsitellyt vitsi. Kyseinen sarja on Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin julkisuuteen ja lopulta maan johtoon nostanut Kansan palvelija.

TNT-kanava aloitti sarjan esittämisen keskiviikkona ja uusia jaksoja piti ohjelmatietojen mukaan näyttää torstaina ja perjantaina. Sarja kuitenkin katosi ohjelmatiedoista sen jälkeen, kun Britannian yleisradioyhtiön BBC:n venäjänkielinen palvelu uutisoi (siirryt toiseen palveluun), että ensimmäisestä jaksosta oli leikattu pois Putin-vitsi.

TNT kuuluu energiayhtiö Gazpromin omistamiin kanaviin. Kanavan mukaan sen aikomuksena ei koskaan ollutkaan esittää sarjaa tv:ssä kokonaan. Sarja löytyy kanavan maksullisesta suoratoistopalvelusta.