1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Venäjä

EU jatkaa Venäjän talouspakotteita jälleen kuudella lisäkuukaudella

Pakotteita Venäjän kaikkia taloussektoreita kohtaan päätettiin jatkaa vuoden 2020 heinäkuun loppuun asti.

Venäjä
Pikaruokapaikan mainoksia Pietarissa.
EU:n Venäjän vastaiset talouspakotteet ovat voimassa heinäkuun loppuun asti.Anatoly Maltsev / EPA

Euroopan unionin johtajat ovat päättäneet jatkaa Venäjän talouspakotteita, kertovat useat eri uutistoimistot. Uutistoimistot ovat saaneet tietonsa EU:n virkamiehiltä ja diplomaateilta.

Pakotteita Venäjän kaikkia taloussektoreita kohtaan päätettiin jatkaa kuudella lisäkuukaudella. Pakotteiden olisi alun perin pitänyt vanhentua vuoden 2020 helmikuuhun mennessä. Uuden päätöksen myötä pakotteet ovat voimassa heinäkuun loppuun asti.

Ilmoitus pakotteiden jatkamisesta tuli vain muutama päivä Pariisissa järjestetyn huippukokouksen jälkeen. Kokouksessa Ukraina, Venäjä, Ranska ja Saksa yrittivät löytää ratkaisua Itä-Ukrainan konfliktiin.

EU:n huippukokouksen päätös tehtiin sen jälkeen, kun Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron kertoivat huipputapaamisen tuloksista.

Ukrainan konfliktista johtuvat Venäjään kohdistuvat EU-pakotteet asetettiin kesällä 2014 sen jälkeen, kun malesialaiskone MH17 ammuttiin alas Itä-Ukrainassa. Pakotteita on uusittu kuuden kuukauden välein.

Poliittinen päätös pitää vielä vahvistaa virallisesti. TASS:in mukaan vahvistus tehtäisiin seuraavan kahden viikon aikana.

Lue lisää:

Ukrainan ja Venäjän johtajat sopivat tulitauosta Itä-Ukrainaan – Putin kommentoi Berliinissä tehtyä murhaa

Moskovassa harmitellaan läpimurron puuttumista Pariisin Ukraina-kokouksessa – Kiovassa ilmapiiri helpottunut

Lähteet: STT, AFP, TASS, Reuters

Lue seuraavaksi