Uuden-Seelannin erikoisjoukot noutivat kuusi ruumista purkautumisherkältä tulivuorelta

Tiedemiehet seurasivat neljä tuntia kestänyttä operaatiota uuden purkauksen varalta.

tulivuorenpurkaukset
Armeijan helikopteri palaa White Island -saarelta Whakatanen lentokentälle Uudessa-Seelannissa.
Armeijan helikopteri palaa White Island -saarelta Whakatanen lentokentälle Uudessa-Seelannissa.Marty Melville / AFP

Uuden-Seelannin erikoisjoukot ovat saaneet kuljetettua kuusi ruumista pois White Island -saaren tulivuorelta, kertoo paikallinen poliisi. Vaarallinen operaatio kesti neljä tuntia.

Uusi-Seelanti lähetti armeijan joukot hakemaan kahdeksaa saarelle jäänyttä ruumista maanantaina sattuneen tulivuorenpurkauksen jäljiltä. Kahta ruumista ei löydetty. Vielä ei ole varmaa, palaavatko pelastajat saarelle noutamaan vielä kahta ruumista.

Operaatio käynnistettiin siitä huolimatta, että tulivuoren arvellaan purkautuvan lähipäivinä uudelleen. Uuden purkauksen todennäköisyydeksi on arvioitu noin 50–60 prosenttia. Tiedemiehet seurasivat tulivuoren aktiivisuutta operaation aikana taatakseen erikoisjoukkojen turvallisuuden.

White Island -saarella oli purkauksen sattuessa maanantaina yhteensä 47 turistia tai opasta, joista ainakin kuudentoista uskotaan kuolleen. Noin 30 ihmistä loukkaantui, ja heistä yli 20 sai vakavia vammoja.

Lue lisää:

Uuden-Seelannin tulivuorenpurkauksen uhriluku noussut kahdeksaan – kadonneita ei päästä etsimään vieläkään

Uudessa-Seelannissa purkautunut tulivuori on jälleen aktiivinen – kadonneiden etsiminen viivästyy entisestään

Poliisi aloittaa rikostutkinnan Uuden-Seelannin tulivuorenpurkaukseen liittyen – kuolleita jopa 13, loukkaantuneet pahoin palaneita

Viisi kuoli ja kahdeksan on kateissa Uuden-Seelannin tulivuorenpurkauksen jäljiltä – Poliisi ei usko enää löytävänsä eloonjääneitä

Lähteet: AFP, Reuters