Pohjois-Suomi sai reilut rahat tiestön kunnostamiseen – "Nämä rahat ovat rikka rokassa"

Vajaalla kahdella miljoonalla toteutetaan yhteensä seitsemän tiestöhanketta.

tieverkot
Vuoreslahdentie
Vuoreslahdentien parantamiseen saatiin valtiolta 200 000 euroa investointirahaa. Arkistokuva. Kimmo Hiltunen / Yle

Valtion ensi vuoden talousarvion jakovaroista hyvä summa kohdistuu Pohjois-Pohjanmaan tieverkkoon.

Kainuussa tiestöön saadut rahat kohdistuvat neljään eri hankkeeseen: Kajaanin Vuoreslahdentin ja Paltamon Uvantien kunnostamiseen, Rokuan tienhaaran parantamiseen, sekä Emäjoen kevyen liikenteen siltaan Suomussalmelle. Yhteensä näihin investointeihin kuluu 1,34 miljoonaa euroa.

Varsinkin Vuoreslahden tien huono kunto on aiheuttanut kiukkua viime vuosina. Nyt saatavalla 200 000 euron rahoituksella tieosuudella parannetaan sekä päällystettyä osuutta että soratietä. Lisää päällystettä tielle ei ole näillä näkymin tulossa.

Pohjois-Pohjanmaalle saadaan investointirahaa Ylivieskaan ja Raaheen rakennettaviin kevyen liikenteen väyliin sekä Haapavedelle Joutennivan sillan korjaamiseen. Näihin hankkeisiin on varattu 1,45 miljoonaa euroa.

Ylivieskassa uusi kevyen liikenteen väylä tulee erityisen tärkeään tarkoitukseen.

– Siellä koulu siirtyy toiseen paikkaan ja tämä kevyen liikenteen väylä turvaa siten koululaisten kulkemista, Mäkikyrö sanoo.

Lapin Ely-keskuksen liikenne- ja infrastruktuurin vastuualueen päällikkö Timo Mäkikyrö uskoo, että siltatyömaita lukuun ottamatta hankkeet saadaan toteutettua ensi kesän aikana. Siltahankkeet etenevät kunhan suunnitelmat saadaan valmiiksi.

– Kyllä nämä hankkeet nyt toteutuvat kun rahoitus on saatu, Mäkikyrö toteaa.

Mäkikyrön mukaan on erittäin hienoa saada alueelle reilusti investointirahaa, jota ilman Ely-keskuksella ei olisi mahdollisuuksia tehdä korjauksia. Samalla mies myöntää, että tieverkossa on tämänkin jälkeen paljon korjattavaa.

– Päällystetyssä tieverkossa riittää vielä töitä. Tiet ovat aika huonokuntoiset varsinkin Pohjois-Pohjanmaalla, mutta myöskin Kainuussa. Siihen nähden nämä rahat ovat rikka rokassa, Mäkikyrö sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)