1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keminmaa

Keminmaan kunnantalo peruskorjataan kokonaan – valtuusto pyörsi valtuustosalisiiven purkupäätöksen

Valtuustosalisiiven purkamatta jättämistä perustellaan muun muassa rakennuksen kulttuurihistoriallisilla arvoilla.

Keminmaa
Keminmaan kunnantalo kesällä.
Kuntalaiskyselyssä lähes puolet vastaajista kannatti kolmesta vaihtoehdosta suunnitelmaa, jossa valtuustosalisiipi puretaan.Risto Koskinen / Yle

Keminmaassa pyörretään valtuustosalisiiven purkupäätös. Kunnanvaltuusto päätti asiasta torstaina.

Kunnassa on aiemmin tehty päätös, että kosteusvaurioinen rakennus remontoidaan halvimmalla vaihtoehdolla, mikä olisi tarkoittanut kunnantalon c-osan eli valtuustosalisiiven purkua ja muiden osien peruskorjaamista. Tämä olisi maksanut 4,6 miljoonaa euroa.

Myös kuntalaiskyselyssä lähes puolet vastaajista kannatti tätä vaihtoehtoa.

Torstaina valtuustossa kuitenkin päätettiin, että kunnantalo peruskorjataan kokonaisuudessaan. Asiantuntijoiden ja suunnittelijoiden mukaan rakennuksen peruskorjaaminen maksaa yli kuusi miljoonaa euroa, mutta valtuusto asetti remontin tavoitehinnaksi viisi miljoonaa euroa.

– Urakoitsijan aikaisemmin antaman arvion mukaan 5,6 miljoonan euron remontilla ei pystytä takaamaan, että sisäilmaongelmaisista tiloista saadaan terveet, teknisen lautakunnan puheenjohtaja Janne Hietala toteaa.

Valtuustosalisiiven purkamatta jättämistä perustellaan muun muassa rakennuksen kulttuurihistoriallisilla arvoilla.

Tämän lisäksi peruskorjausta on perusteltu sillä, että se voisi toimia ikäihmisten ja nuorten monitoimitilana. Eilisessä kokouksessa nuorisovaltuuston edustajat kuitenkin kertoivat, että valtuustosali ei heidän tarpeisiinsa sovellu.

Myös tekninen toimi on jo aikaisemmin todennut, että tilat eivät ole tarkoituksenmukaiset ikäihmisten ja nuorten käyttöön.

Aiheesta lisää:

Keminmaassa ei aloiteta kunnanviraston valtuustosalisiiven purkua tänä syksynä

Keminmaan valtuustosaliosan purkupäätös pöydälle – valtuusto halua selvittää , olisiko siivestä sittenkin monitoimitilaksi (siirryt toiseen palveluun)

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi