Hyppää sisältöön

Kiinnostaisiko tonttukoulu? Paikalliset yhdistykset järjestävät Kajaanin keskustaan stressittömän joulustartin

Usean yhdistyksen yhteinen ponnistus on suunnattu varsinkin lapsille.

Tonttukoulun takana ovat Kajaanin seiskaluokkalaiset. Kuva: Saara Karjalainen / Kulttura

Kajaanin Raatihuoneella, Raatihuoneen torilla ja Generaattorilla järjestetään kokoperheen joulutapahtumia viikonloppuna 14.-15. joulukuuta.

Joulupihan järjestelyissä ovat mukana G-voima, Vaara-kollektiivi, Routa Company, Kajaani Dance,Kainuun musiikkiopisto, Kajaanin Kaupunginteatteri, Elias Lönnrot-seura sekä Kajaanin nuorisotoimi ja varhaiskasvatus. Pääjärjestäjänä toimii Kainuun lasten- ja nuortenkulttuurikeskus Kulttura. Usean yhdistyksen yhteinen ponnistus on suunnattu varsinkin lapsille.

– Ajatus lähti Kajaanin varhaiskasvattajista, jotka harmittelivat, ettei Kajaanissa järjestetä joulun alla lapsille suunnattua tapahtumaa. Tartuimme tähän tarpeeseen useiden paikallisten toimijoiden kanssa, ja kaikki ovat olleet innolla mukana järjestyspuuhissa, kertoo Saara Karjalainen Kultturasta.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Joulupiha keräsi keskustaan useita satoja ihmisiä nauttimaan kiireettömästä joulutunnelmasta. Lauantaina kello 10 – 12 järjestettävällä Joulupihalla on luvassa muun muassa joululauluja, tanssiesityksiä ja myös Kajaanin seiskaluokkalaisten ideoima tonttukoulu.

– Tonttukoulussa opetetaan kaikkia tontuille olennaisia taitoja. Luvassa on ainakin pakettien tunnistamista ja tontun ketteryysrata, Karjalainen vinkkaa.

Lauantaina ja sunnuntaina joulumieltä on tarjolla myös jo yli 10 vuotta järjestetyllä Generaattorin joulutorilla. Joulutorilla on myyjäistunnelman lisäksi musiikkiesityksiä.

– Joka vuosi meidän torin tunnelmaa kehutaan kaupungin viihtyisämmäksi. Ihan jo siksi paikalle kannattaa tulla ja todeta onko asia näin, kertoo joulutorinjärjestelyistä vastaavan Kulttuuriosuuskunta G-voiman Juho Hannikainen.

Tapahtumaa on suunniteltu ja järjestelty koko syksyn ajan, kiireettömässä hengessä. Kiirettä ja joulustressiä ei tule näkymään myöskään itse tapahtumassa.

– Tapahtumassa ei ole joulustressiä, päinvastoin. Raatihuoneelle pystytetään myös tonttujen lepohuone, johon pääsee lepäämään, jos tuntuu että joulustressi meinaa iskeä, Karjalainen sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!