Hyppää sisältöön

Tiernatorille oli tunkua tänä vuonna – osa paikalle hakeneista yrittäjistä joutui etsimään toisen myyntipaikan

Mukana on nyt pitkään Tiernatorilla olleita, mutta myös uusia myyjiä pääosin Pohjois-Suomesta.

Myyntikojuja on Tiernatorilla yhteensä kymmenen. Kuva: Pekka Loukkola / Yle

Oulun Rotuaarilla neljättä kertaa järjestettävä Tiernatori aukesi perjantaina 13. päivä. Se on auki 22. joulukuuta asti.

Tänä vuonna Tiernatori on ollut myyjien keskuudessa hyvin suosittu, sillä kaikki alueelle hakeneet yritykset eivät mahtuneet mukaan Rotuaarille. Myyntimökkejä on kymmenen ja jopa 24 yritystä on mahdutettu niihin.

Viisi myyjäyritystä on paikalla koko kymmenen toripäivän ajan ja loput myyjät vuorottelevat mökeissä. Lisäksi yhden mökin saattaa jakaa useampi yrittäjä.

– Myyjissä on pohjoissuomalaisia pieni tekijä käsityöläisiä, jotka tekevät tuotteensa kestävästi ja ekologisesti, tapahtumatuottaja Eeva Ojala sanoo.

Tiernatorille valitsematta jäänee myyjät ovat saaneet myyntipaikkoja niin sanotusta Joulukorttelista, johon kuuluu Tiernatorin lisäksi Valkean joulutori ja Kädentaitajien lahjapaja Pekurinkulmassa.

Tiernatorilla on laavu, jossa myydään ruokaa sekä hyväntekeväisyysjärjestöille tarkoitettu esittelypiste. Kullekin hyväntekeväisyysjärjestölle annetaan päivä aikaa esitellä toimintaansa, ensimmäisenä on Naisten Pankki Oulu.

Eeva Ojalan mukaan ohjelmaakin on, muun muassa joulupukin vierailu.

– Meillä on tonttu, poroja, alpakoita, tiernaesityksiä, kuoro- ja tanssiesityksiä, kaverikoiria, kertoo Ojala puolentoista viikon ohjelmatarjontaa.

Tiernatorin taustalla on Oulun liikekeskus ry. Ojala työskentele tapahtumaa koordinoivassa Pohjois-Suomen messut ry:ssä. Muissa Joulukorttelin torijärjestelyissä taustalla ovat eri toimijat, mutta yhteistyötä on Ojalan mukaan tehty.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi. (siirryt toiseen palveluun)

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)