Suomussalmella puretaan koulua ja kerrostaloa – "Suunnitelmissa ei ole purkaa nyt muita kiinteistöjä"

Purkukustannukset ovat yhteensä yli 300 000 euroa.

rakennukset
Ruukinkankaan koulun siipirakennus puretaan.
Ruukinkankaan koulun siipirakennus on purettu viimeistään maaliskuun lopussa.Suomussalmen kunta

Suomussalmen Ruukinkankaan koulun F-G-H-siiven purkutyöt käynnistyvät 16. joulukuuta alkavalla viikolla.

Purkamisen toteuttaa Mestarirakentajat Oy, joka vastaa myös Hakakadun kerrostalon purkamisesta. Kerrostalon purkutyöt ovat olleet käynnissä jo kolmisen viikkoa. Molempien purkujen yhteydessä meteli ja muut haitat yritetään pitää minimissään.

– Urakoitsija jaksottaa työtään ja tekee myös pölyntorjuntaa, jotta ympäristölle ei tulisi häiriöitä, rakennuttajainsinööri Janne Laajoki kertoo.

Koulun osalta purkukustannukset ovat noin 200 000 euroa ja kerrostalon osalta noin 115 000 euroa. Hakakadun kerrostalon purkamiseen Kiinteistö Oy Suomussalmen Vuokratalot on saanut Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta 60 prosentin purkuavustuksen. Kerrostalon ylläpitokustannukset ovat olleet 15 000 euroa vuodessa.

– Purkaminen on niin kallista, että suunnitelmissa ei ole purkaa nyt muita kiinteistöjä. Haja-asutusalueella meillä on taloja vajaakäytöllä, joten niitä myydään tarvittaessa, sanoo kiinteistöosakeyhtiön toimitusjohtaja Leena Kela.

Hakakadun kerrostalon purkaminen valmistunee tammikuussa ja koulun osalta purkutyöt valmistuvat viimeistään maaliskuun lopussa.

– Ihan aikataulussa mennään, Janne Laajoki vakuuttaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!