Oulu tukee vähävaraisten lapsiperheiden liikuntaharrastuksia – "Haetaan hyvää käytäntöä auttaa niitä, joiden perheessä on tiukkaa rahasta"

Pilottihankeessa urheiluseurojen omat tukitoimikunnat tekevät päätökset tuen saavista lapsista ja nuorista

liikuntaharrastus
Lapset pelaavat norsupalloa
Avustus ohjataan urheiluseuroille, jotka käyttävät junioritoiminnassaan maksullisia liikuntapaikkoja. Kuvituskuva.Kimmo Hiltunen / Yle

Oululaiset vähävaraiset perheet saavat ensi vuonna Oulun kaupungin tukea lasten ja nuorten liikunnan harrastamiseen. Alle 15-vuotiaan lapsen ja nuoren saama tuki on kuukausittain enintään 50 euroa.

Avustus ohjataan suoraan yhdelletoista oululaiselle urheiluseuralle, jotka joutuvat käyttämään junioritoimintansa pyörittämiseen merkittävästi maksullisia liikuntapaikkoja.

Tavoitteena on mahdollistaa vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten harrastusta oululaisissa urheiluseuroissa ja tarjota varallisuudesta riippumatta kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuus aloittaa liikunnan harrastaminen tasa-arvoisesti ja yhdenvertaisesti.

Oulun vapaa-aikatoimen päällikkö Olli Heinonen kertoo, että kyseessä on pilottihanke, jossa urheiluseurat muodostavat omia tukitoimikuntiaan ja tekevät päätökset tuen saavista lapsista ja nuorista.

– Seurat raportoivat kaupungille tuen saajista ja maksetuista tuista suhteessa kuukausimaksuihin. Tässä haetaan hyvää käytäntöä auttaa niitä lapsia ja nuoria liikkumaan, joiden perheessä on tiukkaa rahasta.

Oulussa on hankkeessa mukana 11 oululaista urheiluseuraa: Oulun Luistelukerho OLK ry, Kiimingin Kiekko-Pojat ry, Kiekko-Laser Juniorit ry, Oulun Kärpät 46 ry, Oulun Luistinseura ry, Oulun Pyrintö ry, Tervarit Juniorit ry, Oulun Palloseura-Jalkapallo ry, Oulun Naisvoimistelijat ry, Haukiputaan Heitto ry ja Kellon työväen urheilijat ry.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!