Hämeen poliisin tiedossa 300 Silkkitiehen liittyvää epäiltyä – kyseessä pääosin käyttörikoksia

huumausainerikokset
Poliisi.
Poliisin käsitys on, että huumekauppaa käydään Hämeessä edelleen pääosin muualla kuin verkossa.Tiina Jutila / Yle

Pimeän verkon huumekaupasta on käynnissä tuhansia rikostutkintoja ympäri Suomea. Silkkitie-kauppapaikkaan liittyviä epäiltyjä on Hämeen poliisin tiedossa noin 300.

Rikosylikomisario Pälvi Suokas sanoo, että Hämeen tapaukset ovat pääosin yksittäisten ostajien muutamien kertojen ostotapahtumia. Tutkittavana on pääosin käyttörikoksia, mutta osa epäillyistä on myyjiä.

Huumausainerikosten lisäksi epäillään muutamaa törkeää huumausainerikosta, ampuma-aserikoksia sekä dopingiin, lääkkeisiin ja nuuskaan liittyviä rikoksia.

Pakkokeinoja, kuten kiinniottoja tai kotietsintöjä on Hämeessä kohdistettu viiteen henkilöön. Heistä neljä asuu Päijät-Hämeessä ja yksi Kanta-Hämeessä. Kiinniotettuja on tällä hetkellä enää yksi. Hän on tutkintavankina kotietsinnässä paljastuneiden uusien rikosepäilyjen vuoksi.

Pälvi Suokas kertoo, että Silkkitiellä on ollut merkittävä rooli alueen huumekaupassa esimerkiksi Riihimäellä. Muilta osin poliisi ei halua kertoa kauppapaikkaan kytkeytyviä paikkakuntia. Poliisin käsityksen mukaan huumekauppaa käydään Hämeessä edelleen pääosin muualla kuin verkossa.