Hyppää sisältöön

Hattula vaihtamassa terveyspalvelunsa Pihlajalinnasta Terveystaloon

Hattula on ollut tänä vuonna tyytymätön Pihlajalinnan jonotusaikoihin, lääkärivajeeseen ja muihin puutteisiin.

Hattulassa rakennetaan uutta terveysasemaa Parolan keskustaan. Kuva: Anne-Maria Niskanen / Yle

Hattulan kunta on tyytymätön Pihlajalinnan antamaan terveyspalveluun ja pohtii palveluntuottajan vaihtamista Suomen Terveystaloon. Asia menee kunnanhallituksen ja lopulta kunnanvaltuuston päätettäväksi joulukuun kokouksissa keskiviikkona 18. joulukuuta. Perusturvalautakunnan käsittelyssä asia on sitä ennen eli tiistaina 17. joulukuuta.

Terveystalo tuli taannoisessa kilpailutuksessa toiseksi.

Kunta on 2019 alkaneen sopimuskauden aikana useaan otteeseen kiinnittänyt Pihlajalinnan huomiota jonotusaikoihin, lääkärivajeeseen ja muihin puutteisiin. Tilanne ei ole kunnan näkemyksen mukaan korjautunut. Perusturvajohtaja Anitta Leinonen kertoo, että keskusteluja on käyty sopimuksen purkamisesta.

– Tilanne on se, että jos emme sitä saa mitä luvataan, me harkitsemme kateosto-oikeutta käytettäväksi, eli ostamme palveluja muilta palveluntuottajilta. Nyt asiakkaita on ohjattu keskussairaalan päivystykseen, mikä ei ole se oikea reitti, vaan sen pitäisi olla akuuteille tapauksille.

Terveystalo voisi aloittaa huhtikuun alusta

Terveystalolta on jo saatu sitoumus, että palvelut jatkuvat katkeamatta.

Pihlajalinnalla on velvollisuus jatkaa sopimuksen mukaista palvelutuotantoa, kunnes uusi palveluntuottaja aloittaa toimintansa. Terveystalo aloittaisi näillä näkymin huhtikuun alusta 2020.

– Neuvottelut ovat kesken ja katsotaan, mikä tilanne lopulta on. Tämähän ei ole ollut vielä poliittisessa päätöksessä, Leinonen muistuttaa.

Terveystalo on sitoutunut siihen, että Pihlajalinnan Hattulassa oleva henkilöstö halutessaan siirtyy liikkeen luovutuksen ehdoin Terveystalon palvelukseen. Tämä tarkoittaa käytännössä kaikkien työntekijöiden tehtävien jatkumista katkeamatta ja vanhojen työehtojen mukaisina.

Kunnalle järjestelystä aiheutuvia taloudellisia menetyksiä haetaan Pihlajalinnalta tarvittaessa oikeusteitse, kertoo Hattulan kunta tiedotteessaan.

.
.