Muotoiluakatemian apuraha sonkajärveläiselle yritykselle – "Ainutlaatuinen tilaisuus katsoa, kuinka pitkälle siivet kantavat"

Myönnetty apuraha on 20 000 euroa.

Säätiöt ja apurahat
Kuvassa vasemmalta oikealle apurahansaajat Hanna Korvela, Minna Rimpiläinen, Anna-Reetta Väänänen, Jenni Linnove ja Suvi Pouttu.
Kuvassa vasemmalta oikealle apurahansaajat Hanna Korvela, Minna Rimpiläinen, Anna-Reetta Väänänen, Jenni Linnove ja Suvi Pouttu.Merja Tapio / Kuopion Muotoiluakatemian Säätiö

Kuopion Muotoiluakatemian Säätiön suurimman apurahan sai tänä vuonna sonkajärveläinen Anna-Reetta Väänänen. Hänen yrityksensä Anna’s Darling on suomalainen korubrändi. Myönnetty apuraha on 20 000 euroa.

– Apuraha on ainutlaatuinen tilaisuus katsoa, kuinka pitkälle siivet kantavat. Se on samalla tunnustus siitä, että joku muukin uskoo muotoilun mahdollisuuksiin kasvattaa liiketoimintaa ja menestyä, kertoo Väänänen akatemian tiedotteessa.

Muita pohjoissavolaisia apuarahan saajia olivat muotoilija ja keraamikko Jenni Linnove Pöljältä ja muotoilija Hanna Korvela Kuopiosta. Linnoven saaman apurahan suuruus oli 6 400 euroa ja Korvelan 3 000 euroa.

Kuopion muotoiluakatemian apurahapotti oli tänä vuonna aiempaa suurempi, yhteensä 50 000 euroa.

Apuraha myönnetään suomalaisille muotoilun sekä käsi- ja taideteollisuuden toimijoille liiketoiminnan aloittamiseen tai kehittämiseen.