1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hautausmaat

Lepolan hautausmaalle rakennetaan pieni siunauskappeli – tilat kunnostetaan huoltorakennuksen verstaaseen

Lepolan hautausmaan huonokuntoinen siunauskappeli Utissa suljettiin kaksi vuotta sitten kesällä.

hautausmaat
Lepolan siunauskappeli
Lepolan 1970-luvulla rakennettu varsinainen siunauskappeli on ollut suljettuna jo reilut kaksi vuotta. Se on määrä purkaa.Pyry Sarkiola / Yle

Kouvolan seurakuntayhtymä aikoo rakentaa Lepolan hautausmaalle Uttiin uuden tilan vainajien siunaamista varten. Pieni siunauskappeli on tulossa hautausmaan huoltorakennukseen.

Varsinainen siunauskappeli suljettiin kaksi vuotta sitten, koska se oli huonossa kunnossa. Rakennuksessa oli sisäilmaongelmia ja kosteusvaurioita.

Uusi kappelitila rakennettaisiin huoltorakennuksen verstastilaan. Sen perustaminen maksaa noin 560 000.

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkovaltuusto päätti asiasta torstaina.

– Nyt on valittu suunta, johon etenemme. Lepolan siunauskappelin suunnitelmia edistetään tämän valtuustopäätöksen pohjalta, kiinteistöpäällikkö Jukka Reijo sanoo.

Kirkkovaltuustolle esiteltiin kokouksessa kolme vaihtoehtoa Lepolan siunauskappelin toteutuksesta. Vaihtoehdot selvitti kiinteistö- ja hautauspalvelujohtokunnan nimeämä työryhmä.

Myös työryhmä kannatti valtuuston hyväksymää vaihtoehtoa huoltorakennuksen verstastilaan rakennettavasta kappelista. Esillä oli myös vaihtoehto, että hautausmaalle olisi rakennettu kokonaan uusi kapoelirakennus huoltorakennuksen taakse. Se olisi maksanut 803 000 euroa. Kolmas vaihtoehto oli, että ei rakenneta mitään.

Vanha kappeli puretaan

Lepolan vanha siunauskappeli on päätetty purkaa. Valtuusto päätti asiasta kaksi vuotta sitten.

Vuosi sitten päätettiin, että huoltorakennuksen vanha kukkakylmiö kunnostetaan vainajien säilytystilaksi, jonne mahtuisi 20 arkkupaikkaa. Uudet kylmiötilat on otettu käyttöön syyskuussa.

Lepolaan haudattavien siunaukset linjattiin tuolloin toimitettavaksi ensisijaisesti Keskuskirkossa tai Vanhan hautausmaan kappelissa. Kirkkovaltuusto hyväksyi kuitenkin myös esityksen siitä, että oman pienen kappelin rakentamisvaihtoehdot selvitetään erikseen. Tämä työ on nyt saatu valmiiksi.

Lue seuraavaksi