Albania pidättänyt yhdeksän ihmistä tuhoisan maanjäristyksen jälkeen

Yli 50 ihmistä kuoli ja 900 loukkaantui marraskuisessa maanjäristyksessä.

Albania
Maanjäristyksessä kotinsa menettäneitä hätämajoituksessa Durres-nimisen kaupungin jalkapallostadionille pystytetyissä valkoissa teltoissa 27. marraskuuta 2019.
Maanjäristyksessä kotinsa menettäneitä hätämajoituksessa Durresissa. Durres on kovassa nosteessa oleva turistikohde, jonne tehdään matkoja Suomestakin.Armend Nimani / AFP

Albaniassa yhdeksän ihmistä on pidätetty marraskuisen maanjäristyksen jälkiselvittelyissä. Pidätettyjä epäillään taposta ja vallan väärinkäytöstä. Lisäksi poliisin kerrottiin lauantaina etsivän vielä kahdeksaa ihmistä.

Syyttäjien mukaan muun muassa rakentajien, insinöörien ja viranomaisten epäillään rikkoneen rakennusmääräyksiä, minkä vuoksi taloja sortui järistyksen aikana.

51 ihmistä kuoli maanjäristyksessä Albaniassa marraskuun 26. päivä. Järistys oli voimakkuudeltaan 6,4, ja se oli tuhoisin Albaniassa vuosikymmeniin.

Noin 900 loukkaantui ja tuhannet menettivät kotinsa. Raunioista onnistuttiin pelastamaan kymmeniä ihmisiä.

Tuhot olivat pahimpia turistien suosimassa Durresin rannikkokaupungissa ja Pohjois-Albaniassa sijaitsevassa Thumanen kaupungissa.

Durresin kaupungin poliisipäällikön mukaan alustavissa tutkinnoissa on paljastunut, että tietyt puutteet aiheuttivat rakennusten romahtamisia, mikä puolestaan johti ainakin 23 ihmisen kuolemaan.