1. yle.fi
  2. Uutiset

LUT-yliopisto ja LAB-ammattikorkeakoulu haluaisivat enemmän tutkintoja kuin opetusministeriö – Etelä-Karjalan liitto huolissaan liian alhaisista tutkintomääristä

Etelä-Karjalan liiton mukaan LUT-yliopistoa ei saa rangaista siitä, että vastaa osaltaan alueellisiiin tarpeisiin ja muutoksiin tutkintokiintiöiden avulla.

tutkinnot
Tohtorin hattuja
LUT-ylipisto ja opetusministeriö ovat eri mieltä koulutettavien tohtorien määrästä.Yle

Opetusministeriö ehdottaa huomattavasti pienempää tutkintomäärää Lappeenrannan ja Lahden korkeakouluihin kuin yliopisto ja ammattikorkeakoulu ovat itse ehdottaneet.

LUT-yliopisto haluaisi kouluttaa vähintään 79 tohtoria vuodessa, mutta ministeriön ehdotus on lähes 30 tohtoria vähemmän.

Ministeriö ehdottaa myös diplomi-insinöörien määräksi 550, kun yliopisto haluaisi kouluttaa lähes 200 enemmän.

Myöskään uuden LAB-ammattikorkeakoulun tutkintotavoitteet eivät vastastaa ministeriön näkemystä. Ministeriö haluaisi vähemmän muotoilun ja tekniikan tutkintoja.

Sen sijaan sosiaali- ja terveysalan, liiketalouden ja yliopiston kandin tutkintojen määrä vastaa korkeakoulujen tavoitetta.

Etelä-Karjalan liitto esittää huolensa liian alhaisista tutkintokatoista. Etelä-Karjalan liitto painottaa, ettei LUT-yliopistoa saa rangaista siitä, että se on reagoinut alueellisiin osaamistarpeisiin.

Maakuntahallitus käsittelee asiaa tänään maanantaina kokouksessaan.

Lue seuraavaksi