Youtuben suurin tähti PewDiePie jää tauolle: "Olen todella väsynyt"

Ruotsalainen Felix Kjellberg aikoo kertoa jatkoaikeistaan myöhemmin.

PewDiePie eli Felix Kjellberg Kuva: Rex Features / AOP

Videopalvelu Youtuben suurin tähti PewDiePie eli Felix Kjellberg lopettaa toistaiseksi Youtube-videoiden julkaisemisen. Asiasta kertovat muun muassa yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) ja iltapäivälehti The Mirror. (siirryt toiseen palveluun)

– Pidän taukoa Youtubesta ensi vuonna. Halusin kertoa siitä etukäteen, koska olen tehnyt päätöksen. Olen väsynyt. Olen todella väsynyt, Kjellberg kertoi videoviestissään.

Kjellberg sanoo pitävänsä taukoa vähän aikaa ja kertovansa jatkoaikeistaan myöhemmin.

Kjellberg on pohtinut tauon pitämistä jo aiemmin, muun muassa New York Times -lehden (siirryt toiseen palveluun) laajassa haastattelussa lokakuussa.

30-vuotias ruotsalainen aloitti uransa pelaamalla ja kommentoimalla videopelejä Youtube-kanavallaan. Myöhemmin hän on laajentanut sisältöjään huumoriin ja viihteeseen.

Kjellbergin kanavasta tuli videoalustan suosituin vuonna 2013, ja sillä on tällä hetkellä yli 100 miljoonaa tilaajaa. Tämän vuoden alussa intialainen musiikkivideokanava T-Series ohitti sen tilaajamäärissä fanien ahkerasta kampanjoinnista huolimatta.

Kjellberg on noussut otsikoihin myös toistuvien kohujen takia. Disney lopetti yhteistyön Kjellbergin kanssa vuonna 2017, koska hänen videoillaan oli rasistista ja antisemitististä sisältöä.

Tähden mukaan kohuissa on ollut kyse väärinkäsityksistä, ja hän on pyytänyt anteeksi joitain ylilyöntejä.

Lue myös: