Pyhtään kunnanvirasto muuttaa "Suomen moderneimpiin" tiloihin – Pyhtäänlinnassa on tilaa myös asunnoille ja ravintolalle

Pyhtään kunnanvirasto siirtyy uusiin toimitiloihin alkuviikon aikana.

Pyhtää
Taukotila Pyhtään kunnanviraston uusissa työskentelytiloissa
Pyhtäänlinnan kunnanviraston taukotilat näyttävät tältä.Jesse Mäntysalo / Yle

Pyhtään kunnanviraston uudet toimitilat ovat valmistuneet.

Henkilökunta muuttaa pois entisestä kunnantalosta maanantain ja tiistain aikana, ja työskentely uusissa tiloissa alkaa viimeistään keskiviikkona.

Kunnanvirasto muuttaa vuokralle uuteen Pyhtäänlinnaksi nimettyyn kerrostaloon Huutjärven rantaan. Kunnanjohtaja Jouni Ehon mukaan Pyhtäällä on nyt Suomen moderneimmat kunnanvirastotilat.

– Pyhtäänlinna on hybridirakennus. Täältä löytyy kunnanviraston tilojen lisäksi asuntoja, seurakunnanvirasto sekä alakerrasta tilaa ravintolalle ja yrityksille. Se tekee tästä kuntakentässä poikkeuksellisen.

Eho korostaa myös sisustuksen ja tilaratkaisujen nykyaikaisuutta. Asiointipiste sijaitsee ensimmäisen kerroksen aulassa. Samassa yhteydessä on myös neuvottelutiloja, joissa henkilökunta voi ottaa asiakkaita vastaan. Kunnan työntekijöiden toimitilat ovat toisessa kerroksessa.

Vanha virastotalo myynnissä

Pyhtään entinen kunnantalo on laitettu myyntiin. Kunta luopui vanhasta virastotalosta korkeiden ylläpitokustannusten takia. Entinen kunnantalo olisi vaatinut myös isoa remonttia.

Pyhtään uuden kunnanviraston avajaisia vietetään 9. tammikuuta. Täysin valmiita rakennus ja pihapiiri eivät kuitenkaan vielä ole.

– Asukkaat muuttavat tänne tammikuun lopussa. Pihatyöt ovat käynnissä, ja talven vuoksi istutukset ja asfalttityöt jäävät varmaankin keväälle, sanoo tekninen johtaja Janne Kaulio.

Pyhtäänlinna-nimisen virasto- ja asuinrakennuksen työmaa Pyhtäällä
Pyhtäänlinnan pihatyöt ovat vielä kesken.Jesse Mäntysalo / Yle
Pyhtään uuden kunnanviraston asiointipiste
Vastaanottotila Pyhtäänlinnan ensimmäisen kerroksen aulassa.Jesse Mäntysalo / Yle
Pyhtään kunnanviraston uudet työskentelytilat
Kunnan työntekijät alkavat työskennellä avokonttorissa.Jesse Mäntysalo / Yle