1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hämeenlinna

Hämeenlinnassa ruoditaan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon esteellisyyttä linja-autoaseman alueen suunnittelussa

Perussuomalaisten valtuustoryhmä on pyytänyt tarkastuslautakuntaa selvittämään asiaa.

Hämeenlinna
Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo Parolannummella.
Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon mielestä on hyvä, että kaupunginhallitus käy jääviysasiasta keskustelua.Lauri Rautavuori / Yle

Hämeenlinnassa selvitetään apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon esteellisyyttä linja-autoaseman alueen suunnittelussa. Kaupunginhallitus keskustelee maanantaina perussuomalaisten valtuustoryhmän tarkastusvaatimuksesta liittyen alueen tontinluovutuskilpailuun. Asiasta kertoi ensin Hämeen Sanomat (siirryt toiseen palveluun) (vain tilaajille).

Perussuomalaisten valtuustoryhmä on pyytänyt 11. joulukuuta päivätyllä pyynnöllään tarkastuslautakuntaa selvittämään Isosuon jääviyttä linja-autoaseman suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun tuomaristossa. Juha Isosuon veli Riku Isosuo on toiminut linja-autoaseman suunnittelukilpailun voittaneen Lehto Groupin hankintajohtajana. Tarkastuslautakunta käsitteli asiaa 12. joulukuuta kokouksessaan.

"Populistinen veto" sanoo Isosuo

Hämeenlinnan apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo kertoo, että hänen veljensä on töissä kilpailun voittaneella Lehto Groupilla, ja tämän tiedot saa helposti selville yhtiön kotisivuilta. Hän toteaa, ettei hänen veljensä ole yhtiössä määräävässä asemassa.

Isosuo kertoo tarkastuslautakunnan esittelijälle, tarkastuspäällikkö Annastiina Vilenius-Hubbardille "asian nopeaksi selvittämiseksi" lähettämässään sähköpostissa, että virkamies on esteellinen, jos hänen läheisensä on hallituksen, hallintoneuvoston tai niihin rinnastettavan toimielimen jäsen tai toimitusjohtaja tai vastaavassa asemassa.

– Hämeenlinnan perussuomalaisten valtuustoryhmän vaatimukset ovat populistinen veto. On hyvä, että asiasta keskustellaan kaupunginhallituksessa, asia on akuutti, sanoo apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo Ylelle.

Hämeenlinnan perussuomalaisten valtuustoryhmä on pyytänyt tarkastuslautakuntaa tarkastamaan linja-autoaseman suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailun, asemakaavamuutoksen ja näihin liittyneiden sopimusten ja päätösten laatimis- ja käsittelyprosessit.

Hämeenlinnan tarkastuslautakunnan jäsenten on kaupunginhallituksen kokouksen jälkeen tarkoitus keskustella siitä, pyytääkö lautakunta tilintarkastusyhtiö BDO Oy:tä selvittämään, onko Isosuo ollut jäävi linja-autoaseman korttelin tontinluovutuskilpailussa ja asemakaavan muutoksessa.

Lue seuraavaksi