Tukes tarkasti Suomen suurimpien kuntosaliketjujen turvallisuuden – Tulos: kaikissa parannettavaa

Oululaisessa Liikussa kuntosalien yhtenäiset turvallisuusohjeet otetaan vastaan tyytyväisenä.

kuntosalit

Kuntosaliketjut ovat joutuneet parantamaan asiakasturvallisuuttaan Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) kehotuksesta.

Tukes tarkasti Suomen suurimmat kuntosaliketjut kesän aikana. Tukesin mukaan kaikissa Suomen suurimmissa kuntosaliketjuissa oli turvallisuuden osalta parantamisen varaa.

Tavoitteena oli saada isojen kuntosaliketjujen toiminta turvallisuuden suhteen samalle viivalle. Pieniä saleja tarkastus ei koskenut. Varsinkin niin sanotuilla omatoimisaleilla ohjeiden tulee olla erityisen tarkkoja.

Oululaisessa kuntosaliketju Liikussa yhtenäiset säännöt otetaan vastaan tyytyväisenä. Liikku on Suomen ensimmäisiä niin sanottuja budjettisaleja, ja samalla yksi suurimmaksi kasvaneista kuntosaliketjuista.

Palkattua henkilökuntaa on vähän ja asiakkaat harjoittelevat pääosin omatoimisesti. Liikun omistajan Johanna Riihijärven mukaan treeneissä sattuu vahinkoja vain harvoin.

– Esimerkiksi tänä vuonna meillä on ollut noin 1,2 miljoonaa treeniä ja koko tässä määrässä on meille raportoituja tapaturmia tullut alle 15. Se on aivan marginaalinen osa.

Riihijärvi kertoo, että yleensä tapaturmat ovat pieniä nilkan muljahduksia tai käsipainojen telineeseen palauttamisen yhteydessä tulevia venähdyksiä.

– Isoissa ketjuissa kaikki elementit on mietitty hyvinkin pitkälle. Enemmän olisin huolissani niistä taloyhtiöiden kuntosaleista tai urheiluseurojen keräilyeristä kootuista niin sanotuista kuntosaleista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!