Poliisi otti useita kiinni satamassa, tapaus liittyy Espoon operaatioon – HS:n mukaan kemikaalivarastolla kohteena sinetöity kontti

Poliisi tiedotti operaatiosta maanantaina kello 16 jälkeen.

poliisi
Kuvaa poliisioperaatiosta Olympiaterminaalissa Helsingin Eteläsatamassa 16. joulukuuta.
Kuvaa poliisioperaatiosta Olympiaterminaalissa Helsingin Eteläsatamassa 16. joulukuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Helsingin poliisilla oli operaatio Helsingin Olympiaterminaalissa, joka liittyy Espoon Karamalmin tämän päivän tapahtumiin. Poliisi teki kiinniottoja.

Silja Linen matkustajalaiva jumittui satamaan poliisin etsintäoperaation ajaksi.

– Matkustajilla ei ole vaaraa, tilanne on poliisin hoidossa. Laivan lähtöajasta ei toistaiseksi ole tietoa, sanoi viestintäjohtaja Marika Nöjd Silja Linelta kello 17 jälkeen.

Poliisiautoja Olympiaterminaalissa Helsingin Eteläsatamassa 16. joulukuuta.
Poliisiautoja Olympiaterminaalissa Helsingin Eteläsatamassa 16. joulukuuta.Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Poliisi tviittasi poistuneensa laivalta puoli kuuden aikaan maanantai-iltana.

Risteilijä Serenade pääsi lähtemään noin kello 17.40 eli noin puoli tuntia myöhässä aikataulustaan.

Silja Linen risteilijä Serenaden lähtö viivästyi noin 40 minuuttia.
Silja Linen risteilijä Serenaden lähtö viivästyi noin 40 minuuttia.Jouni Immonen / Yle

Kontti kiinnosti tunkeutujia?

Maanantaina puolenpäivän jälkeen Karapellontie 6:een tunkeutui ulkopuolisia, jotka poliisin mukaan etsivät jotakin. Poliisin saamien tietojen mukaan tunkeutujat olisivat olleet naamioituneita, tummiin pukeutuneita henkilöitä.

Yksi henkilö loukkaantui lievästi ja hänet vietiin jatkohoitoon. Tekijät pakenivat paikalta. Tiettävästi tapaukseen liittyy viisi henkilöä.

Poliisi eristi alueen iltapäivällä ja puhutti Karapellontien yritysten työntekijöitä ja tarkisti tilat. Karapellontie 6:ssa on Algol Chemicals. Algol Chemicals kuuluu suomalaiseen Algol-konserniin (siirryt toiseen palveluun). Yritys välittää yli sadan eri valmistajan teollisuus- ja erikoiskemikaaleja sekä polymeerejä (siirryt toiseen palveluun) teollisen tuotannon prosesseihin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan (siirryt toiseen palveluun) epäillyt tunkeutujat olisivat hyökänneet rekkaan, joka oli purkamassa Algolille tuomaansa sinetöityä konttia Vuosaaren satamasta. Pahoinpidelty henkilö on HS:n mukaan kuljetusauton kuljettaja.

Algolin mukaan kyseessä oli väkivaltainen tunkeutuminen, joka ei liity sen toimintaan.

Silminnäkijätietoja kaivataan

Espoon tapauksen tutkintaa johtava rikosylikomisario Kari Siivo vahvisti tunkeutujien etsineen jotakin, mutta ettei se etsitty asia tiettävästi liity kyseisen yrityksen toimintaan.

– Asiaa selvitetään, mutta ei liity yhtiön toimintaan, Siivo sanoi.

Yritys ja sen lähiympäristö oli eristettynä myöhään iltapäivään.

Poliisi on pyytänyt silminnäkijöitä ilmoittamaan tietoja epäillyistä henkilöistä sekä havaintoja mustasta Volkswagen Passat henkilöautosta, joka on vuosimallia 2010 ja sen ulkomaan rekisteritunnus ZX28953. Poliisin antamat kuvat löydät täältä (siirryt toiseen palveluun). Havainnot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 029 541 3031.

Poliisi kertoi aiemmin Olympiaterminaalin operaatiostaan Twitter-tilillään näin: "Poliisilla on käynnissä useamman partion on tehtävä Olympiaterminaalin edessä. Tilanne on poliisin hallinnassa, eikä sivullisilla ole vaaraa. Tiedotamme asiasta lisää myöhemmin."

Lue lisää:

Espoossa kemikaalivarastoon tunkeutumisen yhteydessä yksi loukkaantunut lievästi – Poliisi tutkii asiaa törkeänä rikoksena ja epäilee siihen liittyvän viisi ihmistä