1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Paavo Väyrynen

Paavo Väyrynen myy hotellinsa Virosta, hinta yli puoli miljoonaa euroa – myös entinen kotitalo Suomessa on kaupan

Puoluepolitiikasta tauolla oleva Väyrynen kirjoittaa kirjaa ja järjestelee uusiksi kiinteistöasioitaan.

Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen
Paavo Väyrynen aikoo hankkia Virosta hotellin tilalle uuden huoneiston, jota voisivat käyttää lomapaikkana Väyrysen lastensuojeluyrityksissä asuvat lapset ja nuoret. Kuva vuodelta 2018. Sakari Luhtala / Yle

Keminmaalainen konkaripoliitikko ja yrittäjä Paavo Väyrynen on laittanut myyntiin Viron Pärnussa sijaitsevan hotellinsa. Vireillä on myös muita kiinteistökauppoja sekä Virossa että Suomessa.

Viron hotellin myymisestä kertoi ensimmäisenä Kauppalehti (siirryt toiseen palveluun) ja Väyrynen kertoo aikeistaan nyt myös blogissaan (siirryt toiseen palveluun).

Kyseessä on 11-huoneinen hotelli, jonka Paavo Väyrynen hankki puolisonsa Vuokon kanssa Viron Pärnusta neljä vuotta sitten. Hotelli oli tarkoitettu lomanviettopaikaksi lapsille ja nuorille, jotka asuvat Väyrysten lastensuojeluyrityksissä Keminmaassa ja Keski-Uudellamaalla. Suomessa lasten lomapaikaksi hankitun Portimon entisen koulun Ranualta Väyryset ovat myyneet jo aiemmin käytön vähäisyyden vuoksi.

Nuorten lomailu myös Pärnun hotellissa on ollut vähäistä. Viime vuosina Inge Villa on ollut kesäkaudet vuokrattuna Ikaalisten matkatoimistolle.

Väyrysen hotellikauppa Virossa oli yksi vuoden 2015 kalleimpia kiinteistökauppoja Pärnussa, kertaa Kauppalehti jutussaan. Virolaisessa City24-kiinteistönvälitysportaalissa myynnissä olevan Inge Villan myyntihinta on nyt 570 000 euroa.

Hotellin myynnistä huolimatta Väyrynen ei ole kokonaan luopumassa Viron yhteyksistä.

– Hankimme Inge Villan tilalle Pärnusta tai Tallinnasta huoneiston, jota voimme käyttää ympäri vuoden lasten ja nuorten vapaa-ajan viettoon.

Muutoksia myös Keminmaassa

Blogissaan Väyrynen kertoo, että myynnissä on myös Väyrysten entinen Keminmaan kotitalo, joka on jäänyt tyhjilleen ja tarpeettomaksi.

Keminmaassa sijaitsevan kylpylähotelli Pohjanrannan ja nuorisokodin läheisyyteen ollaan puolestaan rakentamassa uutta. Opastuskeskus Pohjanportista tulee Väyrysen mukaan taukopaikka, jossa voi muun muassa ladata sähköauton. Rakennukseen tulee myös näyttelyosasto, jossa kerrotaan Peräpohjolan historiasta ja nykypäivästä.

Alkutalvesta Paavo Väyrynen kertoi aikovansa pysyä seuraavat kaksi vuotta puoluepolitiikan ulkopuolella, koska hän kokee, ettei hänellä tällä hetkellä ole riittäviä vaikutusmahdollisuuksia.

Nyt Väyrynen on valmistellut uutta, ensi vuonna ilmestyvää kirjaansa. Väyrysen mukaan kirja käsittelee Suomen poliittista elämää viimeksi kuluneiden viiden vuosikymmenen aikana, mutta katsoo myös tulevaisuuteen.

Lue myös:

Väyrynen osti hotellin Virosta – lomapaikka nuorisokodin lapsille

Paavo Väyrynen jättää puoluepolitiikan ainakin kahdeksi vuodeksi – "En usko, että Keskustassa edelleenkään olisi vaikuttamisen mahdollisuuksia."

Lue seuraavaksi