1. yle.fi
  2. Uutiset

Valtuutettujen oikaisuvaatimus Palosaaren kirjastosta ja Vaasa-lisästä hylättiin

Vihreät ja sosialidemokraatit tekivät oikaisuvaatimukset Palosaaren kirjaston ja kotihoidontuen kuntalisän käsittelystä, mutta ne hylättiin.

päätöksenteko
Palosaaren kirjasto Vaasassa
Palosaaren kirjasto saa jatkaa toimintaansa. Hans-Mikael Holmgren / Yle

Vaasan kaupunginhallitus on hylännyt oikaisuvaatimukset, jotka koskivat Palosaaren kirjaston ja kotihoidontuen kuntalisän käsittelyä. Kummankin lakkauttamisesta päätettiin yt-neuvottelujen yhteydessä kaupunginhallituksessa.

Kaksi valtuustoryhmää – vihreät ja sosialidemokraatit – oli sitä mieltä, että ne olisi pitänyt viedä valtuuston päätettäväksi.

Palosaaren kirjaston kohtaloa ei käsitelty myöskään lautakunnassa ja jo tämä herätti kummastusta. Muun muassa Lotta Alhonnoro (vihr.) pitää käsittelyä vääränä.

– Mielestäni se olisi pitänyt käsitellä ensin lautakunnassa ja sitten tuoda sieltä valtuustoon. Kyse on siitä, että kaupungin päätöksenteon pitää toimia yhteisten sääntöjen mukaan. Ei pitäisi olla ohituskaistoja tai kokeiluja, sanoo Alhonnoro.

Palosaaren kirjaston kohtalo nostettiin kuitenkin käsittelyyn talousarvion yhteydessä ja lopulta äänestettiin sen puolesta. Kirjastoa ei siis lakkauteta.

Sen sijaan kotihoidontuen kuntalisä loppuu ensi vuonna säästöjen yhteydessä. Tuki jatkuu ensi syksyyn asti.

Lue lisää: Vaasan yt-menettelystä tehdyt oikaisuvaatimukset jäivät käsittelemättä

Lue seuraavaksi