Hyppää sisältöön

Kymen Sanomat: Sirius Sport Resortin kiinteistö on myyty – tiloissa tarkoitus jatkaa matkailu- ja urheilutoimintaa

Uuden yhtiön on tarkoitus aloittaa toimintansa elämyskeskuksen entisissä tiloissa ensi keväänä tai alkukesästä.

Sirius Sport Resort ilmoitti toimintansa päättymisestä viime kesäkuussa. Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Elämyskeskus Sirius Sport Resortin kiinteistö on myyty, kertoo Kymen Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Pyhtäällä sijaitseva kiinteisö huutokaupattiin lehden mukaan yhtiölle, jonka muodostavat neljä yritystä. Ne ovat kotkalainen Eagle Data Ky, pyhtääläinen Paradox Aviation Oy, helsinkiläinen kiinteistösijoitusyhtiö Confido Management Oy sekä rovaniemeläinen konsultointiyritys Euro Professional Consulting Oy.

Sirius Sport Resort ilmoitti toimintansa päättymisestä Facebookissa kesäkuussa. Toiminnan loputtua kiinteistö meni myyntiin julkiseen huutokauppaan. Kymen Sanomien mukaan kiinteistön kauppahinta oli 300 000 euroa, josta irtaimiston osuus oli 25 000 euroa.

Lentotoiminta ei välttämättä jatku

Eagle Datan toimitusjohtaja Lauri Piispanen kertoo Kymen Sanomille, että tiloissa on tarkoitus jatkaa matkailuun ja urheiluun liittyvää toimintaa. Piispasen mukaan toimintaa halutaan kehittää perheystävällisempään suuntaan.

– Surffaus ja lento ovat sellaisia juttuja, jotka sopivat aika kapealle kohderyhmälle. Ajatuksena on, että kehitämme toimintaa, mutta tässä vaiheessa on vielä työn alla, että mitä se tulee lopulta olemaan, Piispanen sanoo lehdelle.

Toiminta tiloissa on Piispasen mukaan tarkoitus käynnistää loppukeväästä tai alkukesästä 2020 tiloihin tehtävistä muutostöistä riippuen.

Elämyskeskus paini talousvaikeuksien kanssa

Sirius Sport Resort avasi ovensa vuonna 2013. Elämyskeskuksen pystyttäminen maksoi noin 15 miljoonaa euroa, ja sinne rakennettiin Suomen ensimmäinen tuulitunneli.

Elämyskeskuksen toiminnan loppumista edelsivät talousvaikeudet, joiden kanssa Sirius paini alusta saakka. Ennen lopettamisilmoitusta elämyskeskus oli suljettuna yli kuukauden ajan huoltotöiden ja vesivahingon korjausten vuoksi.

Yrityksen tulos oli negatiivinen viimeiset viisi vuotta eli koko sen toiminnan ajan. Tuulitunneli aiheutti yhtiölle jättitappiot jo ensimmäisenä vuonna, kun elämyskeskuksen tulos yli kaksi miljoonaa euroa miinuksella. Ilmassa leijumisen mahdollistava laite oli epäkunnossa reilun vuoden aikana yhteensä kahdeksan kuukautta.

Lue lisää: