Lappeenrannan kaupunginhallitus jätti lentoasemasäätiön tukiasian pöydälle – "Sitä kautta nähdään toivottavasti, että tämä on kannattavaa eikä pelkkä rahareikä"

Saimaan lentoasemasäätiö haluaa, että kaupungin myöntämä 800 000 euron avustus muutettaisiin säädepääomaksi.

Lappeenranta
Läheltä
Yle

Lappeenrannan kaupunginhallitus on jättänyt pöydälle Saimaan lentoasemasäätiön esityksen kaupungin myöntämän avustuksen muuttamisesta säädepääomaksi.

Pääomaksi sijoitettava summa on 750 000 euroa.

Summa on 50 000 euroa Lappeenrannan kaupungin myöntämää avustusta pienempi.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan Saimaan lentoasemasäätiön olisi pitänyt maksaa koko 800 000 euron avustussumma takaisin kaupungille.

Paljon kysymyksiä ja vaihtoehtoja

Lappeenrannan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Risto Kakkola kertoo, että asia jätettiin seuraavaan kokoukeseen, koska kaupunginhallituksen kokouksessa nousi esille niin monia erilaisia kysymyksiä ja vaihtoehtoja asian hoitamiseksi.

– Katsoimme viisaammaksi, että asiaa jatketaan seuraavassa kokouksessa. Asia ei karkaa, joten sitä katsotaan hyvällä ajalla, Kakkola lisää.

Kakkola on pyytänyt selvitystä lentomatkustajien tuottamista hyödyistä, ja Saimaan lentoasemasäätiö on luvannut toimittaa sen.

– Silloin päättäminenkin on helpompaa. Kokonaistaloudellisuus on selvitettävä. Sitä kautta nähdään toivottavasti, että tämä on kannattavaa, eikä pelkkä rahareikä, Kakkola toteaa.