1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulut

Heinolan valtuusto vahvisti Lusin koulun kohtalon: remontti tehdään, mutta koulu lakkaa

Heinolan valtuusto väänsi maanantai-iltana kouluverkkopäätöksen valmiiksi. Muutoksia tulee vähemmän, kuin alun perin esitettiin.

koulut
Lapsia koulun käytävällä
Lusin koulun oppilaat opiskelevat Kirkonkylän koulussa. Kun oman koulun remontti valmistuu, siellä opetetaan vielä pari vuotta eskarilaisia ja 1–2-luokkalaisia.Meeri Niinistö / Yle

Heinolan kaupunki remontoi tulipalossa osin tuhoutuneen Lusin kyläkoulun. Valtuuston päätöksen mukaan Lusin koulu tulipalossa säilynyt osa korjataan esikoululle ja ykkös-kakkosluokille, mutta koulu lakkautetaan parin vuoden kuluttua remontin valmistumisesta.

Lusilaiset sijoittuvat Kirkonkylän kouluun, kun se on saatu remontoitua. Kirkonkylän koululle siirtyy tulevaisuudessa myös Kettukallion päiväkoti.

Lusin koulun tilanteesta äänestettiin, sillä osa valtuutetuista ei kannattanut koulun korjaamista, kun koulunkäynti siellä joka tapauksessa lakkaa. Äänestys oli melko tiukka, sillä 20 valtuutettua vastusti esitystä remontista ja parin vuoden jatkoajasta ja 22 puolsi sitä. Yksi äänesti tyhjää

Alkujaan Heinolassa pohdittiin koulu- ja päiväkotiverkon pienentämistä enemmänkin ensi vuosikymmenellä, koska lapsimäärien ennustetaan laskevan odotettua nopeammin. Valtuuston puheenjohtaja Niina Varjo (kok.) uskoo, että viimeistään seuraavan valtuustokauden päättäjät joutuvat vähentämään kouluja, jotta rahat riittävät.

Valtuustossa äänestettiin myös muun muassa Kailas-talon investoinnin uudelleenarvioinnista. Esitys ei saanut enemmistöä taakseen.

Lue seuraavaksi