1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Danske Bank

Danske Bank nostaa kasvuennustettaan

Kotitaloudet saavat tukea palkankorotuksista.

Danske Bank
Danske Bankin konttori.
Danske Bank ennustaa Suomen talouden kasvavan tänä vuonna puolitoista prosenttia ja ensi vuonna prosentin verran.Valda Kalnina / EPA

Danske Bank parantaa ennustettaan Suomen talouskasvusta tälle ja ensi vuodelle. Pankin mukaan Suomen talouden kasvu on jatkunut odotettua vahvempana.

Danske Bank ennustaa Suomen talouden kasvavan tänä vuonna puolitoista prosenttia ja ensi vuonna prosentin verran. Aiemmin pankki ennusti tälle vuodelle 1,2 prosentin ja ensi vuodelle 0,8 prosentin kasvua.

Yhtiön ekonomistien arvion mukana Suomen talous on selvinnyt vähällä verrattuna muuhun euroalueeseen ja yllättänyt syksyn aikana positiivisesti.

Danske Bankin ekonomisti Jukka Appelqvist arvioi, että kotitaloudet saavat apua palkankorotuksista ja alhaisesta korkotasosta sekä inflaatiosta.

– Yksityinen kulutus kiihtyi syksyllä, ja palkansaajien ostovoima jatkaa ennustejaksolla loivassa nousussa. Asuntovelalliselle lähivuodet näyttävät korkojen osalta rauhoittavilta, Appelqvist toteaa tiedotteessa.

Luottamuskyselyiden mukaan ennustetta varjostavat kuitenkin yritysten ja kotitalouksien heikentyneet odotukset.

Yhtiön suhdannekatsauksen mukaan vuonna 2021 maailmantalous elpyy ja Suomen talouden ennustetaan kasvavan 1,4 prosenttia. Kasvua tukevat vienti ja investoinnit.

Lue seuraavaksi