Ministeriö ja jokivarsi eri kannoilla Tornionjoen kalastussäännöistä: MMM jatkaisi ennallaan, paikalliset haluavat rajoituksia

Paikalliset vaativat jokikalastukseen samanlaista säätelyä kuin merialueen lohenkalastuksessa on.

Ministeriöön jätetyissä lausuntopyynnöissä vaaditaan muun muassa lohien merkintäpakkoa. Kuva: Jari Vesa / Yle

Maa- ja metsätalousministeriö ei esitä muutoksia Tornion-Muonionjoen ensi kesän kalastukseen. Ministeriön lähtökohtana on, että rajajoella kalastetaan viimekesäiseen tapaan.

Sen sijaan paikalliset ovat esittäneet lukuisia muutoksia Tornion-Muonionjoen kalastussääntöön.

Ministeriöön on jätetty määräaikaan mennessä toistakymmentä lausuntoa (siirryt toiseen palveluun) (MMM), joissa vaaditaan muun muassa lohien merkintäpakkoa ja jokikalastukseen samanlaista säätelyä kuin merialueen lohenkalastuksessa.

Suomi ja Ruotsi neuvottelevat rajajoen kalastuksesta vuosittain. Neuvottelujen tulokset vahvistaa valtioneuvosto ennen ensi kesän kalaustuskautta.

17.12. klo 12.39 Otsikkoa täydennetty paikallisten tavoitteiden osalta. Juttuun lisätty maininta kalastussääntöjen vahvistamisesta valtioneuvostossa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).