Kuopion kaupunki ja sairaanhoitopiiri valmistelevat Kiinteistö-KYSin osakkeiden myyntiä Niiralan Kulmalle

Vuokratalot halutaan pitää edelleen taholla, joka ei tavoittele vuokrista voittoa.

Kuopio
Kerrostalon etuovi
Kuvituskuva.Tommi Parkkinen / Yle

Kuopion kaupunki ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri valmistelevat omistamansa vuokrataloyhtiö Kiinteistö-KYS Oy:n myyntiä.

Omistajat ovat kutsumassa koolle vuokrataloyhtiön ylimääräisen yhtiökokouksen, jonka on tarkoitus jakaa yhtiö myyntiä varten kahteen osaan. Toiseen osaan siirretään aravarahoitteiset talot ja toiseen osaan vapaarahoitteiset talot, jotta vapaarahoitteisista taloista saataisiin parempi hinta kuin aravatuella rakennetuista taloista.

Kaupasta on neuvoteltu Kuopion kaupungin vuokrataloyhtiö Niiralan kulman kanssa. Vuokratalot halutaan pitää kaupunkikonsernissa ja jatkossakin taholla, joka ei tavoittele vuokrauksesta voittoa.

Suurin osa Kiinteistö-KYSin taloista on tuettua vuokratalotuotantoa, minkä takia vuokrista kertyvää ylijäämää saa käyttää talojen ylläpitoon ja remontointiin, mutta omistajille niistä ei kerätä voittoa.

Kiinteistö-KYS Oy:llä on Kuopiossa yli 1200 asuntoa ja noin 2100 asukasta. Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti Kuopion kaupungin ja Kuopion yliopistollisen sairaalan työntekijöille sekä Kuopioon muuttaville uusien ja kasvavien yritysten työntekijöille.