Seinäjoki alkaa hakea kaupunginjohtajaa, ei pormestaria

Seinäjoen valtuustoryhmät päättivät yksimielisesti, että kaupunkia johtaa vastakin kaupunginjohtaja – ei pormestari.

kaupunginjohtajat
Seinäjoen kaupungin varastoihin on jo 1970-luvulla hankittu Aallon kaupungintalon pintamateriaaliksi suunnittelemia sauvatiiliä.
Alvar Aallon suunnittelemaa Seinäjoen kaupungintaloa johtaa tulevaisuudessakin kaupunginjohtaja, ei pormestari. Valtteri Välimäki / Yle

Seinäjoen valtuustoryhmät eivät lämmenneet portmestarimallille. Kaupunginvaltuuston valtuustoryhmät päättivät eilen yksimielisesti, että Seinäjoen kaupungin johtoon aletaan hakea kaupunginjohtajaa.

Periaatteessa päätös on jo sisältynyt kaupungin aiempaan hallintolinjaukseen, mutta asia haluttiin keskustella nyt läpi, kun se on ajankohtainen. Kaupunginjohtajan virka aiotaan täyttää seitsemän vuoden määräajaksi.

– Tämä on todettu hyväksi malliksi meille ja kaupunki porskuttaa tällä eteenpäin, vakuuttaa valtuuston puheenjohtaja Kimmo Heinonen.

Myöhemmin pormestarimalli voidaan ottaa uudelleen käsittelyyn, mikäli se yleistyy Suomessa enemmänkin.

Nykyinen Seinäjoen kaupungijohtaja Jorma Rasinmäki jää eläkkeelle ensi vuoden elokuun lopussa. Kaupunginjohtajan hakuprosessi on ollut jo käynnissä, mutta virallisesti haku alkaa tammikuun puolella. Tavoitteena on tehdä valinta huhtikuun valtuuston kokouksessa.

– Toivotaan, että Seinäjoki on niin vetovoimanen kaupunki, että meille tulisi hyviä hakijoita. Kovat kriteerit me tietysti laitamme. Haluamme todella pätevän, asiansa osaavan ja verkostoituneen henkilön, Heinonen sanoo.