Terveystalon ja Lumijoen kunnan välinen kiista sote-sopimuksesta venyy – terveysjätti ei vastannut kunnan kirjelmään määräaikaan mennessä

Terveystalo pyysi lisäaikaa ja ilmoitti antavansa vastauksen tämän viikon aikana.

terveydenhoito
Terveystalon logo ovesas.
Lumijoki riitautti sote-sopimuksen Terveystalon kanssa syyskuussa. Kuvituskuva.AOP

Terveystalo ei antanut määräaikaan mennessä vastausta Lumijoen kunnalle sote-palveluista tehtyyn kirjelmään. Takaraja oli eilen iltapäivällä.

Lumijoen kunnanjohtaja Paula Karsi-Ruokolainen kertoo, että Terveystalo pyysi lisäaikaa ja ilmoitti antavansa vastauksen tämän viikon aikana.

– Toivottavasti vastaus on sellainen, että ymmärrämme viiveen, Karsi-Ruokolainen toteaa.

Lumijoen kunnanhallituksen oli tarkoitus tänään käsitellä kunnan ja Terveystalon välistä sote-sopimusta. Kunnanjohtajan mukaan kokousaika käytetään nyt keskusteluun tämänhetkisestä tilanteesta.

Lumijoki riitautti sote-sopimuksen Terveystalon kanssa sen jälkeen, kun terveysjätti ilmoitti korottavansa sopimusmaksua erikoissairaanhoidon kohonneiden kustannusten vuoksi.

Jos osapuolet eivät pääse sopuun jatkosta, kunnan on järjestettävä sosiaali- ja terveyspalvelunsa uudelleen maaliskuun alusta alkaen.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!