Hyppää sisältöön

KPK Yhtiöt irtisanoo yhdeksän työntekijää – Keskipohjanmaa-lehti jatkaa 7-päiväisenä

Yt-neuvotteluissa päädyttiin ennakoitua pienempiin irtisanomisiin. Alun perin 15 ihmistä oli vaarassa menettää työnsä.

Kuva: Petri Puskala / Yle

Keskipohjanmaata ja useita paikallislehtiä julkaisevan KPK Yhtiöitten yt-neuvotteluissa selvittiin ennakoitua pienemmin leikkauksin ja irtisanomisin.

Yhtiö haki 1,7 miljoonan leikkauksia, mutta päätyi lopulta miljoonaan. Yt-neuvottelut saatiin päätökseen tiistaina.

Miljoona saatiin kasaan irtisanomisten lisäksi avustajien määrää vähentämällä. Lisäksi yhtiö karsii muun muassa Suomen Tietotoimiston eli STT:n palveluiden käyttöä.

Työnsä menettää yhdeksän työntekijää, alun perin uhattuna oli 15 työpaikkaa.

Keskipohjanmaa-lehden pääluottamusmies Jukka Anias on huojentunut, että neuvottelut saatiin lopulta päätökseen ja että lopputulema oli alkuperäistä suunnitelmaa parempi työntekijöiden kannalta.

– Mutta lopputulos ei lohduta tietenkään niitä yhdeksää irtisanottua, kommentoi Anias.

Valtaosa irtisanotuista on mediamyyjiä ja asiakaspalvelijoita. Toimittajia on joukossa kaksi. Neuvottelujen piirissä oli 200 henkilöä.

Keskipohjanmaan ilmestymispäiviä ei karsittu

KPK Yhtiöitten yt-neuvottelut saivat yllättäen kaksi viikkoa sitten jatkoa, kun yhtiön hallitus halusi puntaroida tarkkaan säästökohteita. Hallitus halusi selvittää, paljonko kertyisi säästöjä lehden 6-päiväiseksi siirtymisestä ja mitä muita säästökeinoja voisi löytyä.

Lopulta hallitus päätti, että Keskipohjanmaa-lehti jatkaa sittenkin 7-päiväisenä. Työntekijät jo olettivat lehden muuttuvan kuusipäiväiseksi, mutta yhtiön hallitus halusi pitää paperilehdestä kiinni. Myöskään Kalajokilaakson ilmestymispäiviin ei tullut muutoksia.

Parin mittavan asiakastutkimuksen perusteella yhtiö päätti pitää ilmestymispäivät ennallaan, vaikka säästöjä ei kerrykään toivotusti.

– Ihan hyvä tulosparannus tälläkin saadaan ja onneksi työntekijöille seuraukset ovat lievemmät, kertoo KPK Yhtiöitten toimitusjohtaja Vesa Pihlajamaa.

7-päiväisenä Pihlajamaa toivoo Keskipohjanmaa-lehden säilyvän vielä pitkään, mutta realiteetit ovat tiedossa.

– Jos tilaajamäärät jatkavat laskuaan, niin kohta asian tarkastelu voi olla taas edessä. Nyt panostetaan sisältöihin, markkinointiin ja myös kehitetään digipalveluita monipuolisesti. Ehkä niillä voidaan 7-päiväisyys turvata.

Lue myös:

.
.