Pohjantähden yt-neuvottelut päätökseen: väki vähenee 30 hengellä

Uusi organisaatio aloittaa helmikuun alussa.

vakuutusyhtiöt
Pohjantähti-yhtiön logo katolla.
Yt-neuvottelut koskivat noin 250:tä henkilöä.Hannu Harhama / Yle

Vakuutusyhtiö Pohjantähdessä marraskuun alussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Niiden tuloksena yhtiö vähentää henkilöstöään kolmellakymmenellä. Näistä vähennyksistä arviolta noin puolet kohdistuu Kanta-Hämeeseen. Yhtiö muun muassa sulkee Helsingin keskustan konttorinsa, kertoo toimitusjohtaja Aki Kiiliäinen.

Osa nykyisistä työtehtävistä lakkaa ja uusia tehtäviä syntyy noin viisikymmentä. Näihin etsitään osaajia ensisijaisesti yhtiön sisältä. Nykyisestä henkilökunnasta saattaa siis kuitenkin joutua lähtemään useampikin kuin kolmekymmentä, jos uusiin tehtäviin halukkaita joudutaan rekrytoimaan talon ulkopuolelta. Uusi organisaatio aloittaa helmikuun alussa.

Pohjantähden yt-neuvottelut koskivat noin 250 henkilöä henkilö- ja yritysasiakasliiketoimintayksiköissä sekä vakuutus- ja korvauspalveluissa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Hämeenlinnassa, mutta sillä on lähes 30 toimipistettä eri puolilla Suomea. Yhtiö siis säilyttää pääosin konttorinsa eri alueilla, mutta hoitaa niitä osin vähemmällä väellä kuin aikaisemmin.

Toimenpiteillä tavoitellaan yhtiön tiedotteen mukaan asiakaskokemuksen korkeaa laatua, asiakaspysyvyyttä sekä maksutulon kasvua ja kulujen hallintaa. Uudelleenorganisointi liittyy prosessien tehostamiseen sekä toiminnan kehittämiseen asiakastarpeita vastaavaksi.