1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kaukojuna

Joulunajan kaukojunat ovat jo osin loppuunmyytyjä – "Kaikki kalusto on liikkeellä"

Suosituimmat reitit suuntautuvat Helsingistä pohjoiseen ja ylimääräisiä vuoroja on lisätty kaukojunien menoliikenteeseen.

Kaukojuna
Pitkänmatkanjuna lähdössä Helsingin rautatieasemalta.
Jouluaattoiltana ja joulupäivän aamuna kaukojunia ajetaan poikkeusaikatauluin. Tapaninpäivänä kaukojunia ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. Kuvituskuva.Henrietta Hassinen / Yle

Joulunajan junien menoliikenne on vilkkaimmillaan tämän viikon perjantaista alkaen, kertoo VR. Paluuliikenne on vilkkaimmillaan tapaninpäivänä.

VR:n mukaan suosituimmat reitit suuntautuvat Helsingistä pohjoiseen ja ylimääräisiä vuoroja on lisätty kaukojunien menoliikenteeseen.

Jouluaattoiltana ja joulupäivän aamuna kaukojunia ajetaan poikkeusaikatauluin. Tapaninpäivänä kaukojunia ajetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan.

VR:n matkustajaliikenteen suunnittelujohtaja Juho Hannukainen kertoo, että osa vuoroista on jo loppuunmyytyjä.

– Oulun ja Helsingin välisiä junavuoroja on jo lisätty sunnuntaina voimaan astuneessa uudessa kaukojunien aikataulussa. Myös Savon radalle on odotettavissa ruuhkaa. Kaikki kalusto on joulun ajan liikenteessä käytössä.

VR:n mukaan kotimaassa joulunajan kaukojunamatkoja tehdään noin 600 000.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi